İLÇEMİZDEN

BELDES tamam, darısı KÖYDES’e

 

Nüfusu 10.000'in altındaki belediyelerin içme suyu ve yol ihtiyaçlarını gidermeyi amaçlayan “Belediye Altyapısının Desteklenmesi Projesi” (BELDES) kapsamında Trabzon'a ayrılan payın 5'te 1'i Akçaabat'taki belediyelere aktarılacak. Bu payın büyük olmasında Akçaabat'ın belediye sayısının da fazla olmasının etkisi var.

BELDES'in yanı sıra KÖYDES Projesi için de 2008 yılında ayrılan ödenekler açıklandı. Buna göre bütün iller arasında en fazla ödenek 16 milyon 262 bin YTL ile Trabzon'a ayrıldı. Bunda da Trabzon’un köy yolu ağı itibariyle Türkiye’deki iller arasında birinci olmasının yanı sıra Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın da büyük payı var.

BELDES ödenekleri Ankara merkezli dağıtılması nedeniyle hak ettiğimiz payı aldığımız kanaatindeyim. KÖYDES’te ise para ilden ilçe kaymakamlıklarına gönderilecek.

Bakalım payımıza ne kadar düşecek? Trabzon’un en büyük ilçesi olan Akçaabat inşaallah oradan da payına düşeni alır. Daha önceki yıllarda payımıza yüzde 10’luk bir dilim düşüyordu. Bu yıl bu rakam inşallah daha da artar. Tabii bu konuda temsilcilerimize de iş düşüyor.

 

Osman Aydın gururlandırdı...

 

“Artvin'in Şavşat İlçesi Meydancık Beldesi Belediyesi, meclis kararıyla beldede elektrik hatlarının yenilenerek yeraltına alınması ve yaptığı yatırımlar nedeniyle Artvin Tedaş İl Müdürü Osman Aydın'ın ismini bir caddeye verdi.

Meydancık Belediye Başkanı Nurettin Sancar, TEDAŞ'ın yaptığı hizmetlerin asla unutulamayacağını belirterek, il müdürüne ve kurumuna olan minnet duygusunu ifade için böyle bir karar aldıklarını söyledi.”

Yukarıdaki yazı, geçtiğimiz hafta içerisinde bölgesel birçok gazete yer alan haberlerden özetlediğim bir yazı.

Habere konu olan Osman Aydın, bizde pek de alışık olunmadığı üzere hayattayken onurlandırıldı.

Bundan büyük bir mutluluk duydum.

Hem, olayın insani boyutundan mutluluk duydum hem de Osman Aydın’la aynı köy kökenli (Tütüncüler) ve aynı mahalleli (Dürbinar) olmaktan mutluluk duydum.

Tabii bu mutluluktan sonra biraz da hüzün kapladı beni. Ömrünün en verimli çağlarını ki bu dönem 20 yıla yaklaştı. Artvin’de geçiren ve bütün enerjisini Artvin için harcayan bir hemşehrimizden kendi ilimizde yararlanamamaktan kaynaklanıyor.

Daha önce Trabzon’a gelmesi birçok dile getirilen ancak “Akçaabatlı’nın Akçaabatlı’ya sahip çıkmaması” sendromunun en bariz örneklerinden biri olma konumundan öteye gidemeyen Osman Aydın’ın Trabzon’da olması halinde yapabileceklerini hayal edep biraz daha eseflendim.

Ama görüyorsunuz elin oğlu kıy-met biliyor işte. “Kardeşim duymaz eloğlu duyar” diyor ya Zülfü Livaneli bir şarkısında. İşte eloğlu verdiği kıymeti de gösteriyor.

İnşaallah bundan sonra biz de aynı haslete kavuşur ve kendi kardeşimizin sesini duyarız.

 

Abdurrahman Çelebi

 

“Aç tavuk kendisini darı ambarında zannedermiş” ya da “Sakallının olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derlermiş”...

Türkler’in güzel atasözleri var, güzel deyimleri var. Onlarca sayfada anlatılabilecek bir konuyu bir cümleyle anlatmayı mümkün kılıyor.

Bunları niye mi yazıyorum?

Çünkü bugünlerde okul faaliyetleri yılsonuna gelinmesi nedeniyle çoklaştı. Ortalıkta birçok davetiye dolanmaya başlandı.

Malûmunuz birçok okulumuz da vekil müdürle idare ediliyor.

Yani müdür olmamasına rağmen müdür gelinceye kadar işleri onun adına yürütmeye yetkili biri tarafından.

Geçenlerde elimize bir davetiye geçti. Altında unvanı “vekil” yazılması gereken kişi “müdür” olarak yazılmış.

Bu konuda daha önce bir “vekil”in yazılarını, altına “müdür” diye imza atması yüzünden geri çevirdiğini bildiğimiz Kaymakam’a da iş düşüyor zannedersem. Galiba “nush ile” uslandırması gerekiyor.

 

Çavuş’tan müjdeli haberler

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş aradı. Geçen hafta kaleme aldığımız yazımızda kendisine yönelttiğimiz “Hastane ihale edilecek mi?” Sorusuna cevap verme nezaketi gösterdi.

Hastane ihalesinin projedeki değişiklik nedeniyle ertelendiğini, bunda yatırımın Akçaabat’a bir an önce gelmesi için kendilerinin işleri hızlandırma arzusunun da etkili olduğunu söyledi. Mayıs ayında yapılacak ihalenin ertelenmesi ya da iptalinin söz konusu olmadığına özel olarak da vurgu yapan Çavuş, kimsenin öküz altında buzağı aramamasını istedi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde kısa süreliğine Ankara’ya giden Çavuş’a Akçaabat’la ilgili Ankara’da ne tür geliş-melerin olduğunu da sorduk ve birçok müjdeli haberle döndüğünü anladık.

 

Organize Sanayi tamam

 

Şinik’te yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi’nde de gerekli prosedür tamamlandı.

Çavuş, ilgili tüm kuruluşlardan sanayi sitesinin yapılması için onay verdiklerini belirtti.

Şimdi sıra burada gerçekleştirilecek kamulaştırmalara geldi. İnşaallah bunlar da en kısa sürede tamamlanıp Akçaabat organize sanayi bölgesine bir an önce kavuşur.

 

İskele güçlendirilecek

 

Akçaabat İskelesi’nin güçlendirilmesi için Ulaştırma Bakanlığı’ndan 500 bin YTL’lik ödenek çıkartılmış. Bu ödenek Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’ne geldi. Yakın bir zamanda çalışmalara da başlanacak.

Hatırlanacağı üzere Bölge Müdürlüğü tuttuğu bir raporda iskelenin yakın bir zamanda çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı belirtilmişti.

Hatırlanacağı üzere bir süre önce de iskelenin yerinin değiştirilmesi ve Akçaabat Fatih Stadı’nın alt tarafına aktarılması konusu gündeme gelmişti. Bu gündem zannedersem daha sonra Ulaştırma Bakanlığı tarafından gündeme alınacak.

 

 

 

 

NOT: Akçaabat Yenihaber Gazetesi sahibi İsmail Topal'a sitemize gösterdiği katkılardan dolayı teşekkür ederim.

Derviş ALTUNTAŞ 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.