HELAL ETMİYORUM

 

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Akçaabat'ta toplam 280 cami var.

Bu camilerde 9'u sözleşmeli olmak üzere toplam 257 imam-hatip ve 23 müezzin kayyım görev yapıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilâtın-da imam-hatip ve müezzin-kayyım ihtiyacının karşılanması amacıyla, 5660 imam-hatip ve 734 müezzin kayyım alacağını duyurdu önceki hafta.

Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan bu sözleşmeli personel alımından Akçaabat'a düşecek imam-hatip sayısı ise 26.

Alınacak yeni sözleşmeli personelle Akçaabat'ta görev yapan imam-hatiplerin sayısı 283'e yükselecek.

Rakamları yanlış yazdığım vehmine kapılmayın. Hepsi doğru. Yani alınacak yeni personelle birlikte Akçaabat'taki imam-ha-tip sayısı cami sayısını 3 geçecek.

Bu tabii ki resmi rakamlara göre böyle.

Aslında imam-hatip sayımız camilerimizin sayısından oldukça fazla. Çünkü birçok yayla camiinde yılın neredeyse 8-9 ayı herhangi bir din görevlisi hizmet vermiyor. Bu camilerin sayısı ise 20'de fazla.

Yeni alınacak sözleşmeli personelin görev yapacağı camiler arasında da böyle 9 yayla camii var.

Yani yeni alınacak 26 imam-hatipten 9'u sadece 3-4 ay bu camilerde görev yapacak ve biz onlara ömür boyu bakacağız.

Yine listeye dikkatlice bakacak olursanız alınacak imam-hatiplerin görev yapacakları yerlerde bir yanlışlık var vehmine de kapılabilirsiniz.

Hayır, listede herhangi bir yanlışlık yok. Evet, yeni imam-hatip alımı yapılacak camilerden 8'i birer imam-hatibin halen görev yaptığı camiler.

Yani Ak Cami, Belediye Camii, Yeni Cami, Mezarlık Camii, Söğütlü Ulu Cami, Darıca Sahil Camii, Darıca Özlüler Camii, Kavaklı Rahman Camii'ne ikinci bir imam-hatibin atanacağı doğru.

Kaldı ki bu camilerden Söğütlü Ulu Cami, Mezarlık Camii, Belediye Camii, Kavaklı Rahman Camii ve Yeni Cami'de birer müezzin de görev yapıyor.

Yani biz 3-4 ay hizmet verecek 9 yayla camii imam-hatibiyle birlikte, hem de Akçaabat'ın merkezinde birer imam-hatibin görev yaptığı camilerde 8 imam-hatibe daha ömür boyu bakacağız.

Yani, bırakın 5 vakit namaz kıldırmalarını, çoğu zaman bizim gibi cemaat safında yer alacak bu kişilere ayda yaklaşık 50 bin liradan yılda yaklaşık 600 bin lira para vereceğiz.

Sonra da, “cameye yardım” teraneleriyle bize “bedava bir cuma namazı” kıldırtmayacak, dini duygularımızı sömürmeye devam edeceksiniz.

Benim buna rızam yok.

Ben bu devlete vergi veren, hem de bu vergiyi, öyle formalite icabı düzenlenmiş bordrolarla değil, alın teri dökerek ve gecemi gündüzüme katarak kazandığı paralardan bin bir güçlükle veren bir kişi olarak rızam yok.

Benden alınan vergi paralarından onların maaşına isabet eden bölümü helal etmiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum