Gökhan KURUÇELİK

Gökhan KURUÇELİK

SAĞLIĞINIZA TAVSİYE

HACAMAT

 

   T.C Sağlık bakanlığı hazırlanan 2006 tarihli ‘’ Kronik Hastalıklar Raporu’’una göre, Türkiye’de 22 milyon kişi kronik hastalıkların etkisi altında yaşamakta ve hastaların sayısında sürekli artış göstermektedir. Yaklaşık 15 milyon kişide yüksek tansiyon, 4 milyon kişide şeker, 3 milyon kişide kronik akciğer hastalığı, 2 milyon kişide koroner kalp hastalığı; hastaların % 40 ‘ın da farklı derecelerde anemi bulunmaktadır.

    Hastalıklara çare bulunamıyor, tam tersine tıbbı tedaviler sonucunda hastalıkların direnci artıyor, daha önce hiç bilinmeyen hastalıklar ortaya çıkıyor.

    Hastalıkları önleyici tedbirler adına hiçbir şey yapılmamaktadır. Ateşi çıkana ateş düşürücü, tansiyon yükselince tansiyon düşürücü, enfeksiyon olunca antibiyotik kullanmayı önerir, yani hastalığı değilde semptomları ortadan kaldırmaya çalışır.

    İşte bu ortamda alternatif tedavi yöntemleri ne ilgi artmakta, hastalar bu yöntemler ile kronik hastalıklarını başarı ile tedavi edebilmektedir.

    Bu yazı dizisinin ilk bölümünde hastalıkları önleyici ve tedaviye yardımcı olan yöntemlerin en değerlisinden başlayalım dedik.

    Hacamat kelime anlamı ile belli bölgelerden kan alma işlemine denir.

     Kaynağını Muhammedi tıp dan almış,efendimiz a.s ın hadislerine konu olmuş bir uygulamanın adı hacamat.

-‘’SİZİN TEDAVİ OLDUĞUNUZ ŞEYLERİN EN HAYIRLISI HACAMAT’TIR.’’

- ‘’ HACAMAT BÜTÜN HASTALIKLARA ŞIFADIR’’

-‘’MİRAÇ GECESİNDE HANGİ MELAİKE TAİFESİNE RASTLAMIŞSAM  BANA, ‘’ YA MUHAMMED (S.A.V) ÜMMETİNE HACAMAT OLMALARINI  EMRET’’DİYE BUYURDULAR .

- ‘’SİZE ÜÇ ŞEYİ TEDAVİ OLMANIZ İÇİN BIRAKIYORUM BAL ŞERBETİ İÇMEK, HACAMAT OLMAK VE DAĞLAMADIR’’.

İslam’dan önceki devirlerde çin tıbbında kullanılan bu yöntem peygamber efendimizin yukarıda bir kaçını saydığımız hadislerle önemini daha da artırmıştır.

  Hacamat, tıkanıkların ve en fazla zararlı maddelerin toplandığı bölgelerdeki ince damar ve kılcal damarlardan kan alınması işlemi olarak ifade edilebilir.

Uhrevi, manevi yönünü yaşamadan anlayamayız.

HACAMAT’IN FAYDALARI

Hacamat ile kılcal damarlardaki tıkanıklıklar açılır. kandaki  ve dokulardaki toksik maddeler atılır, hacamat kan üretimi ile görevli organları uyarır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır, ağrıları giderir hastalıkları önler.Kansızlık, bel-boyun fıtığına ve kireçlemeye  bağlı ağrılar,baş ağrısı, migren, dalak, karaciğer hastalıkları, enfeksiyonlar, sinirsel, psikolojik ve her türlü hastalığın tedavisinde büyük yardımcıdır.

Hacamat anında tesirlidir, hiçbir yan etkisi yoktur.

Almanya’da şureffen olarak, Avrupa  ülkelerinde cupping terapi olarak bilinir.

İslam ülkeleri olan Malezya, Endenozya ve İran’da üniversite düzeyinde okutulup hastanelerde uygulanmaktadır.

Çin ve doğu tıbbı 5000 yıldır hacamatı tedavi yöntemi olarak uygulamaktadır.

Danimarka kraliyet üniversitesinde yapılan araştırmaya göre hastalıkların birçoğunun kanın temizlenmesi ile yenilebileceğini tespit etmiştir.

Amerikalı bir profosör yaptığı araştırma ile depresyonda kanın yoğunluğunun önemini ortaya koymuş. Bu yoğunluğun mutluluk hormonu olan serotoninin hormonunun nöronlar arası geçiş hızının eksik gerçekleştiğini ve bunun insanları depresyona ittiğini tespit etmiştir. Ayrıca bu ve benzer hormonların sağlıklı bir şekilde hücrelere ulaşmasında kanın temizlenmesi ile düzelme sağlanacağını ortaya koymuştur. Başın arkasındaki cankurtaran bölgesinden yapılacjjfjdjrneownbdıhe

Hacamat ile uygulama yapılan bölgelerin akapunktur noktaları (meredyen hatlar) ile birebir örtüşdüğü bilinen ve konunun nedenli önemli olduğunu gösteren bir gerçektir.

Hacamat yapılırken uyulması gereken kurallar.

- Aç karına olmak gerekir

- Hacamat olurken abdestli olmak lazım.

- Organ nakli geçirenlere ve hemofili hastalarına hacamat yapılmaz.

- Adetli kadınlara hacamat yapılmaz

- Hacamat anında konuşulmaz, televizyon seyredilmez, şarkı dinlenilmez.

Haftaya hacamat ile ilgili konulara devam edeceğiz inşallah.

Kaynak :Buhari tıb 7/12;i.mace tıb.h.3491

Gerçek tıp/ Dr.Aidin SALİH

Hacamat / Dr.Mehmet KOÇABAŞ

El Kanun fıt tıb/İbn-i SİNA

Yadigar/Tabib ibn-i ŞERİF

e-mail: aktar-aktar@hotmail.com

cep: 05052206599

        05334222899 

Önceki ve Sonraki Yazılar