Gökhan KURUÇELİK

Gökhan KURUÇELİK

DEPRESYONDAYIM

RUHSAL VE PSİKOLOJİK HASTALIKLAR

‘’Kim RAHMAN ‘ı anmaktan yüz çevirirse, biz ona şeytanı musallat ederiz.Artık o ona arkadaştır’’(zuhruf suresi, 36) 

İnsan yaratılışı itibari ile kalbi selimi, kalbi huzuru devamlı aramaktadır.elde edilen dünyevi hiçbir şey onun  bu kalbi huzuru yakalamasına sebeb olamamaktadır.İlla onda eksik giden yerine konulmayan bir şey vardır.O DA ANMASI GEREKEN KALBİNİN MEŞGUL OLMASI GEREKEN TEK ŞEY ALLAH dır.(KALPLER ANCAK ALLAH I ANMAKLA MUTMAİN OLUR.)ayrıca kendisinin yaratılışından gelen ona yüklenmiş olan biolojik işletici proğram içinde dün ve yarını düşünmek  gibi bir proğramın  olmayışı, yalnızca bu günü yaşamak onu düşünmek gibi bir işletim sistemine sahip olduğu için insan; dünü ve yarının olamayan proğramını çalıştırmak istedikçe BU GÜNÜ kaybetmektedir.BU GÜNÜN  yaşanmamamsı ,iki önemli duygu olan GÜVEN VE SEVGİ merkezinin ahenk içinde çalışmasını durdurmaktadır.

Ne olur GÜVEN VE SEVGİ DUYGULARI çalışmayınca;  bun ların zıttı ortaya çıkar KORKU VE NEFRET….GÜVENi  kaybeden insanın korku,ihtiras,dünya malına hırsı,geleçek korkusu gibi kendisinde normalde olmaması gereken haller ortaya çıkar.SEVGİ yi kaybeden insan ise ALLAH cc yarttığı en mükemmel canlı olan insana karşı kin,nefret,haset gibi  unsurları bu sevgi yokluğunun  yerine yerleştirmektir.

Güven ve Sevgi duygusu insan da yalnızca İMAN ile kazanılır.GÜVEN tüm korkuların atılması ile doğar,bu korkuların insan için en şiddetliside son nefes yani ÖLÜM KORKUSUDUR.ihtiras,dünya malı,hastalık,gelecek gibi unsurlar bu ölüm korkusundan sonra sırasıyla yer tutmaktadır.işte yukarda zikredilen ayet-i kerimeler  bu ölüm korkusunun İLAÇI dır.SEVGİ duygusu ise ALLAH CC.tam anlamıyla sevmek ve onun yatatığı insan-ı kamile duyulan muhabbet ile sağlanır.

ALLAH cc insana bir çok ayeti kerimede adeta,ey insan oğlu ben seni,beni tanıman,sevmen ve güvenmen için yarattım.Biyolojinde HİPOTALAMUSUNUDA (hard diskinde) proğramı böylece  nakşettim.

AKSİNE HAREKET ETMEN SUYU TERSİNE AKITMA GAFLETİDİR.

Bu manevi boyutu dilimiz döndükçe anlatmaya çalıştıktan sonra bitkisel ver tamamlayıcı tıp olarak ne yapabiliriz bunu yazalım.

-Doğala özdeş aroma,aspartam,sakkkoroz içerikli çikolata,içeçek ve diğer gıdalardan uzak durulaçak.

-Kimyasal ilaçlar kullanılması bırakılacak.çünkü,Norveçli bilim adamlarının yaptığı bir çalışmaya göre, paraksodin içeren bu ilaçlar uzun süre alındığında İNTİHAR eğilimi ortaya cıkmakta,hatta 1500 denek üzerindeki çalışmada bunların yarısının kendine zarar verme ve intihar teşebbüsü görülmüştür.

-Nefes alma tekniklerini uygulamak bunun için; sabah namazını kılıp gün açarken temiz havada 45 dakika yürüyüş ile burundan nefes alıp karın şişirilecek akabinde ağızdan verilecek.dikkat edin bebekler bile nefes alırken burundan alır karın şişer (HAY),verirken karın indiği (HU)d ediği izlenecektir.BU ONUN VE BİZİM YARATILIMIZDA BÖYLEDİR.ALLAH KULUNU MÜKEMMEL YARATMIŞTIR.bu nefes tekniklerini(yogo,reiki,bioenerji) sosyete bavul dolusu para ödeyip öğrenmektedir.

-Ay ışığının ve yıldızların bol olduğu gecelerde gök yüzünü seyretmek avrupada ruhsal ve psikolojik hastalıkların tedavisinde BİOENERJİ TERAPİ lerinde uygulanmaktadır.

-Bu hastalıkların tedavisinde HACAMATIN çok büyük bir önemi vardır,şöyleki bu tür hastalarda mutluluk hormonunun beyindeki hücrelere taşınmasında,üretilmesinde aksaklıklar olduğu ve kanın çok ağırlaştığı araştırmalar sonucu tesbit edilmiştir.HACAMAT ile kafa arkası ve belli merkezlerden alınan kirli ve hastalıklı kan sistemde çalışan kanın temizlenmesine bu hastalığın tamamen gemcesine sebeb olmaktadır.

-Refleksoloji masajı ile uyarılacak olan noktalar ile hipotalamus ve hipofiz bezlerinin çalışma ahenki yeniden sağlanabilir.ayrıca normal masajda çok etkili bir terapidir.

-Bitkisel olarak karabaş,oğul otu,alıç çiçeği,mersin yaprağı eşit oranlarda karıştırılır, hergün bierer bardak kaynamış suyun içine bir tatlı kaşığı atmak ve demlemek surati ile günde 3 bardak içilir.

-Ayrıca, kedi otu çayı ve tabletleri kullanılabilir.

-Ayrıca gül yağı aromatik yağ lambaları ile oturulan mekanlara verilerek hipotalamus bezi ve hipofiz bezi uyarılır.ekmek parcasını gül suyuna batırılarak emilir.

-Bergamut esansı hipofiz bezi için müthiş bir düzenlicidir.

-Ekmek olarak kepek,pialv olarak bulşgur pilavı tüketilmesi B vitaminleri acısından çok müthiştir.

Tüm bu yapılması gerekenler düzenli kullanılığında ve manevi tedavi ile beraber uygulandığında tam ve kesin sonuca ulaşılabilir.

 

 

-

 

Önceki ve Sonraki Yazılar