Utanç verici vaziyet!

Türkiye'de yaşanan garip olaylardan nasibini alan Akçaabat'ta da tuhaf şeyler oluyor.

 
Geçtiğimiz hafta Akçaabat Millî Eğitim Müdürlüğü, çok güzel örnek bir şey yaptı.
 
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Akçaabat'taki tüm reklam tabelalarını afişlerle donattı. "Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" başlıklı afişin hemen altında çoğunluğunu teröristbaşı Öcalan'ın yönettiği PKK cânilerinin şehit ettiği Akçaabatlı şehitlerin fotoğrafları vardı. Sol üst köşesinde de şanlı Ay-Yıldız'ımız vardı. Yazımızın başlarında bu afişlerin asılması fikrini düşünen, ortaya atan tüm Akçaabat Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve Millî Eğitim câmiasına, Sayın ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sâlih Köse'nin nezdinde teşekkürlerimi sunarım.
 
İşim gereği haftanın nerdeyse tüm günleri Trabzon'da olduğum için ilçemizdeki bazı şeyleri geç öğrenebiliyorum. Bunlardan birini de Gazeteci Cemil Bıyıklı sâyesinde öğrendim. Bıyıklı kendisine ait sosyal paylaşım sayfasında öyle bir şey paylaştı ki, şok oldum.
 
Milli Eğitim tarafından yaptırılan bu afiş(ler) kim oldukları belli olmayan şahıslar tarafından âdeta parçalanmıştı. Şehitlerin fotoğrafları yarıdan koparılmış yarısı belli olur hâlde duruyor. O'nu Akçaabat'ta görecek bir şehîd anasının duygularını düşünemiyorum bile. Afişin sol üstünde bulunan Ay-Yıldız dâhî yırtılmıştı. Şehitlerin fotoğraflarının yırtılarak, parçalandığı afişin hemen altındansa bir diğer afiş görünüyordu. 'Recep Tayyip Erdoğan Barajı' bunu yırtan alçaklar kimse fotoğraftan anladığım kadarıyla alttaki afişi parçalayamamış görünüyorlar. 
 
Buradan başta Millî Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, polis ve savcı gibi adlî mercilere ve reklâm tabelasının şirketine sesleniyorum. Bunu yapan şahısların bulunup, haklarında yasal işlem yapılması için gerekli şikâyetler yapılsın. Böyle bir utancı Akçaabat kaldıramaz!
 
sehitafisi.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum