Paraleldir paralel

Bizim ülkemizin alışkanlığıdır. Bir olay yaşanmadan önce öngörü ile hareket ederek, bir durumu düzeltmek fıtratımızda yoktur. İllâ ki bir musîbet başımıza gelecek ve sonra bir şeyler yapmaya çalışacağız yâhut lâfla dövüneceğiz.

İşte bu durumlardan birini yaşadık önceki gün. Yapılış târihini bilmediğim, ancak târihî bir öneme sâhip Osmanbaba köprüsü, yılların yorgunluğuna dayanamayarak yıkıldı. Daha önceden Akçaabat'taki gazetecilerin büyük bir sorumluluk örneği gösterek, haber yaparak durumu kamuoyuna duyurmasına rağmen köprü için alınmayan önlemler köprüyü bugünkü durumuna taşımış ve ne yazık ki târihî köprü yıkılmıştır. Hâlbuki Marina'nın oraya uyduruktan taş köprü yapmadan önce târihî köprüye sâhip çıkmak gerekmez miydi?

AKP İl Başkanı Sayın Adnan Günnar, yıkılan köprüyü incelemeye gitmiş ve akcaabathaber muhabirine konuşarak, "Atalarımızdan bize mirâs kalan ve Trabzon'da çok büyük sel felâketlerine dayanan bu köprünün neden yıkıldığının çok iyi araştırılması gerekiyor" dedi.
Siyâsetin son dönemlerinde klişe hâline gelmiş sözlerine o kadar alışmışız ki Sayın Günnar'ın konuşmasını dinlerken sanki bu konuşmanın devâmında "Bu köprünün yıkılmasında paralel güçler var... Cumhurbaşkanlığı seçim zaferinin ardından bu olayın zamanlaması gerçekten mânidar" diyecek zannettim.

Neyse ki konuşmanın devâmı böyle gelmedi ama yine de Sayın Günnar'ın açıklamalarına bir yorum yapmak gerekirse, araştırmaya falan gerek yok. Düpedüz ihmâl var sayın başkan, ihmâl! Köprüyle ilişkili tüm kurumların ihmâlkârlığı ve Akçaabatlılığı ile övünen siz ve temsîl ettiğiniz partinin ilçe teşkilât temsilcileriyle birlikte Akçaabat'taki birçok kişinin de ilgisizliği var ortada.
Bu köprü daha önceden "tehlikesi" nedeniyle trafiğe kapatıldı, sonra açıldı ve bu durum kamuoyunda yer aldı. Kim önlem alınması için müdahalede bulundu? Artık ne yazsak boş... Atasının heykelini terörist anarşistlerin yakarak ateşe ver(ebil)diği ülkede bir köprünün lâfı mı olur değil mi?


***


Akçaabat'ta güzel ve çirkin şeyler...
Bölge için büyük bir öneme sâhip turizmden yararlanmaya çalışan Akçaabat için en önemli projelerden biri şüphesiz Orta Mahalle evleri. Akçaabat Belediyesi yavaş da olsa burada bir şeyler yapmaya gayret ediyor. Timurciler Konağı'nı onararak, hizmete açan belediye bence ilçe adına çok önemli bir iş yaptı. Akçaabat'ta kaliteyi yükseltecek bu mekânın işletmesinin özelde değil de belediyede olması ise çok önemli.
Gerçekten ücretlendirmesi çok uygun ve bu konuda Akçaabat Belediyesi'ne teşekkür edilmeli, hattâ belediyenin burayı gelecek dönemlerde asla özel bir girişimciye tahsis etmemesi için görüş bildirmeliyiz. Akçaabat; çayı ile, Türk kahvesi ile ve bunlarla birlikte güzel hizmeti ve özveriyle hizmet veren bu işletmeye sâhip çıkmalıdır. Umarım bu mekân bu kalitesi ile birlikte sürekli belediyenin uhdesinde kalır.

Çirkin şeylere gelecek olursak...
İnsan eşref-i mahlûkattır. Yâni mahlûkatların en şereflisi. Ancak öyle işler yapıyor ki insanoğlu yaratılanların en şereflisi mi yoksa tam tersi mi insanın kafası karışıyor. Akçaabat Belediyesi Kireçhane mevkiinde sahile bir spor sahası yaptı ve her gün birçok insan burada futbol oynuyor, koşu yapıyor. Hülâsa buradan yararlanıyor. 
Ben de buradan yararlananlardan biriyim. Akşamları zaman zaman koşuya çıkarım o sahada. Bir süredir gidemiyordum ve dün akşam tekrardan koşu faslımı başlatmak üzere sahaya gittim. Gözlerime inanamadım. Çok kısa bir süre içinde saha resmen çöplüğe dönmüş. Metrelerce sahanın her yanı çöp içinde. Terlik mi ararsın, cips, çekirdek paketleri mi ararsın... Yoksa su şişelerini mi ararsın?
Yazık! Çok yazık! İnsan temiz olmak için var. Hayvanların bile yapmaktan imtinâ ettiği çevreyi kirletmeye ne hakkımız var? 


***


Zeynep hoca gururlandırdı
Akçaabat 17 Şubat Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Zeynep Batar, Avrupa'da 2014 yılının bayan atletizm çalıştırıcısı seçildi. Trabzon Karayolları atletizm takımının çalıştırıcısı ve benim Akçaabat Lisesi'nde eğitim gördüğüm yıllarda okulumuzun idârecisi olan Zeynep hocamı buradan tebrik ediyorum. Zirâ kendisini arayarak tebrik etmek istedim ama kendisine ulaşamadım. Akçaabat için gurûr verici bu önemli başarı Zeynep hocayla birlikte birçok öğrencisini de gurûrlandırmıştır, emînim ki.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum