Kim takar Akçaabat’ı?

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesinde partiler milletvekili adaylarını YSK’ya bildirdi ve kamuoyuna açıkladı.

İttifak yapan Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin listesi de dâhil partilerin listeleri ortada. Son yıllarda iyice arka plâna atılan Akçaabat’ın listelerde de ötelendiğini görüyoruz.

Geçen dönem Akçaabatlı Aydın Bıyıklıoğlu’nu 3’üncü sıradan gösteren AKP, bu kez Akçaabat’ı 4’üncü sıraya atarak, Adnan Günnar’ı gösterdi. Henüz vekilliğinin ilk aylarında gazeteci tehdit ederek görevine başlayan Bıyıklıoğlu vekilliğini, yine “onbinde bir ihtimal” olarak gördüğü yeniden aday gösterilmemesiyle noktaladı.

Akçaabat’ı 4’üncü sıraya taşıyan AKP’nin Akçaabatlı adayı olarak nitelendirilen Adnan Günnar da, Bıyıklıoğlu kadar Akçaabat ilçesiyle bütünleşebilmiş bir kişi değil. Zirâ vatandaşta da bu yönde bir algı olduğunu düşünüyoruz.

Akçaabat’ı ilgilendiren bir diğer husus da şüphesiz, AKP’nin ikinci sıra adayı Muhammet Balta. AKP milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu bir süre önce Akçaabat basını ile bir araya geldiğinde Balta’yı isim vermeden, Akçaabat’taki yatırımı Vakfıkebir’e kaydırmakla suçlamıştı. Bıyıklıoğlu, Akçaabat’ta öğretmen okulu binası yapılması için girişimde bulunduğunu ve bunun için Milli Eğitim Müdürlüğü Personel Genel Müdürü Hikmet Çolak’la da görüşerek, programa koydurduğunu söylemişti. Aradan geçen bir süre sonra okulun programdan çıkarılıp Vakfıkebir’de spor merkezine dönüştürüldüğünü ifade ederek, “Akçaabat’tan kim bu yatırımı aldıysa, vebal onundur” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’deki durum yine diğer partilere nazaran daha iyi. CHP’nin 2 ve 5’inci sıraları Akçaabatlı adaylardan oluşuyor. Geçen dönem genel merkez kontenjanı ile Canalioğlu’nun birinci sıraya yerleşmesinin ardından yapılan önseçimde ilk sırayı alabilen Ali Türen Öztürk, bu kez yapılan eğilim yoklamasında 2’inci sırada çıktı. Akçaabatlı eski il başkanı Yavuz Karan ise 5’inci sırada.

MHP’ye gelince… 2002, 2007, 2011 yıllarında yapılan 3 ayrı genel seçimde, 2’inci sırayı alan Akçaabat bu kez 4 ve 6’ıncı sıralara atıldı. 4’üncü sıradan Hasan Akyüz, 6’ıncı sıradan ise Hikmet Yılmaz aday gösterildi. MHP, bu seçimlerde istediği desteği Akçaabat’tan alamasa da 2’inci sırayı Akçaabat’a vermekten vazgeçmiyordu. MHP bu kez Büyükliman’ı 2’ye taşıdı.

MHP’den söz açılınca MHP’nin Akçaabatlı adayı Hasan Akyüz’den birkaç söz etmek isterim. Aday adaylık çalışması sırasında Op. Dr. Hasan Akyüz’ün, bazı sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretlerini gazetem adına haberleştirmek için tâkip ettim.

Hasan hocamızı tanımayanınız yoktur, Akçaabat Devlet Hastanesi’nde başarılı bir başhekimlik yapan bir isimdir. Kendisiyle bu sürece kadar birebir tanışmışlığımız olmadı. Ancak kendisinin başhekimlik görevinin hangi yollarla elinden alındığı az-çok bilenlerdendim.

Sayın Akyüz, siyâsete bu dönem merhabâ dedi. Akçaabat’ın göz ardı edilişinden nasibini alarak, 4’üncü sıraya taşındı. Kendisinin insânî ilişkileri çok güçlü ve çevresindekilerle mükemmel bir şekilde anlaşabilen bir insân. Her nerede olursa olsun, içinde bulunduğu ortama katkı sağlayabilecek nitelikte dürüst ve nitelikli bir isim.

Kısaca, Akçaabat penceresinden baktığımızda durum bunlardan ibâret…

Bu seçimde elektriğiniz bol olsun.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum