Belediye görevini yapmıştır!

İHH Vakfı, dün Akçaabat'ta bir iftar programı düzenleyecekti...

Düzenleyecekti diyorum, çünkü yaşanan ilginç olaylardan sonra bu ekip Akçaabat'ta düzenleyeceği iftar programını iptal etti. Bu cümlede dikkât çekmek istediğim ayrıntı ise "iptal etti" kısmı.

Öncelikli iftar etkinliğinin içeriğinden söz edelim. İHH Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen ve yemek listesinde su, simit ve hurma bulunan mütevâzi bir iftar etkinliği.

Ak Camii'nin yanındaki Fatih Parkı'nda düzenlenecek olan etkinlik için vakıf yöneticileri tarafından geçtiğimiz Cuma günü Akçaabat Belediyesi'ne izin dilekçesi verilmiş. Tabi arada Cumartesi-Pazar gibi mesâinin olmadığı 2 gün var. Günlerden Pazartesi oldu ve İHH yöneticileri sanki izin verilmişçesine kendilerinden emin bir şekilde Fatih Parkı'na başta çadır olmak üzere çeşitli eşyalarını kurmaya başladılar. Bir iddiaya göre de bir stand kurarak, etkinlik esnasında giysi satışı işin reyon kurmaya başladılar. İddiânın gerçekçiliği muhtemeldir. Çünkü İHH örgütlenmesinin katıldığı birçok yerde satış üzere stant açtığı dikkatlerden kaçmıyor. Meselâ Trabzon Belediyesi'nin bu sene açtığı kitap fuarında kitapla alâkası olmayan ürünler, fuarda günlerce satış amaçlı sergilendi. Yine Meydan Parkı'nda bu yıl düzenlenen uluslararası öğrenci buluşması etkinliğinde farklı ülkelerden Trabzon'da bulunan öğrencilerin kendi kültürlerini tanıtmak için açtığı ve hiçbir ürünün satılmadığı alanda İHH, yine bir stantla işbaşında yine bir şeyler satıyordu. Sözün kısası bu iddiânın doğru olması yüksek olasılıktır bence.

Akçaabat Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri de doğal bir şekilde İHH yöneticilerinin yanına gelerek, izin alınıp-alınmadığını sordu. İHH yöneticileri de izin alındığını söylemesi üzerine kendilerine kimden izin alındığı soruldu. Tabii işleyişte bir sıkıntı olduğu ve bu konuda ortada netleşmemiş bir durum olduğu için zabıta ekipleri etkinlik düzenleyecilerine -o anlık- çalışmalarını durdurmaları gerektiği söylendi. İkili çekişme devâm edince zabıta ekipleri çalışmalara müdahale etti. Zâten İHH'nın başvurduğu dilekçede ürün satılacağı yazılı değildi. Ayrıca iftar etkinliğinde ürün satışı ne alâkaydı? Bu da ayrı bir soru işâreti...

Daha sonrasında iş belediyenin yetkili mercilerince çözüldü. İftâr programını yapabilecekleri söylense de bu kez İHH yetkilileri "küstüm oynamıyorum" dercesine, etkinliği iptâl etti. İçlerinde bâzı karşı çıkışlar olsa da sanki böyle bir şey arıyorlarmışçasına etkinlik iptâl edilerek, Akçaabat Belediyesi aleyhinde başta sosyal medya olmak üzere çeşitli kendilerine yakın internet haber sitelerine durum servis edilerek, konu farklı mercilere taşındı. Yine o haberlerden birinde "Ak Partili belediyeden İHH iftarına engelleme" başlığı yer alıyor ve içeriğinde belediyeden gerekli iznin alındığı ve zabıta ekiplerince etkinliğin iptal edildiği kaydediliyordu. Etkinlik İHH yetkilileri tarafından bizzat iptal edildiği ortadayken, haberde bu durum gözardı edildi. İnsanların ne niyet taşıdığını biz bilemeyiz ancak, bu örgüt bugün (16 Temmuz) öğle saatlerinde ilçede konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenleyerek konuya tepkilerini göstereceklermiş. 

Bence ne böyle bir açıklamaya ne de gereksiz sürtüşmeye gerek yok. Akçaabat'ın böyle konularla anılır olması da pek hoş değil. Bu nedenle biz de bu konuyla ilgili görüşlerimizi dile getiriyoruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum