Yaylacıklılar Buluştu

Yaylacıklılar Buluştu

Yaylacık Mahallesi doğumlu olan tüm kuşaklardan temsilcilerin yer aldığı yaklaşık 150 kişi Daracı Saray Restauran’ta bir araya geldi.

 

 İlçemizin en fazla nüfusa sahip olan mahallesi olan Yaylacık Mahallesi’nde, “Yaylacıklı” bilincinin oluşmasına katkı sağlamak ve geçmişten bugüne nesiller arasında bir köprü kurmak amacıyla başlatılan çalışmalar ilk meyvesini verdi. Yaylacık Mahallesi doğumlu olan tüm kuşaklardan temsilcilerin yer aldığı yaklaşık 150 kişi Daracı Saray Restauran’ta bir araya geldi.

yaylacik-mahallesi-dogumlu-olan-tum-kusaklardan-temsilcilerin-yer-aldigi-yaklasik-150-kisi-daraci-saray-restauran’ta-bir-araya-geldi..jpg

Avni Yardım, Şakir Yavruoğlu, İsmail Hakkı Yardım ve Güçlü Kânoğlu’nun organizatörlüğünde gerçekleştirilen Yaylacık mahallesi Muhtarı Hakan Karan’ın da destek verdiği yemekli toplantıya sadece Akçaabat’tan ve Trabzon’dan değil İstanbul, Ankara, Samsun ve Ordu’dan gelen Yaylacık Mahallesi doğumlu birçok isim de katıldı.

Etkinliğin organizatörlerinden Güçlü Kânoğlu’nun yanı sıra Muhtar Hakan Karan, Yaylacık Sahil Camii İmam-Hatibi Fehmi Atasoy ve mahallenin orta yaş kuşağının temsilcilerinden Fedai Yavruoğlu’nun birer konuşma yaptıkları etkinlikte canlı müzik de vardı.

Kurulan tüm masalarda Yaylacık Mahallesi’nde nesiller boyu geçen günlerden kalan anılar dile getirilirken, etkinliğin bundan sonraki yıllarda gelenekselleşmesi ve bu oluşumun bir dernek çatısı altında resmiyet kazanmasının gerekliliği dile getirildi.

yaylacik-mahallesi-dogumlu-olan-tum-kusaklardan-temsilcilerin-yer-aldigi-yaklasik-150-kisi-daraci-saray-restauran’ta-bir-araya-geldi1.jpg

 

yaylacik-mahallesi-dogumlu-olan-tum-kusaklardan-temsilcilerin-yer-aldigi-yaklasik-150-kisi-daraci-saray-restauran’ta-bir-araya-geldi2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kültür Sanat