Yavuz Karan Genel Kurulda Konuştu

Yavuz Karan Genel Kurulda Konuştu

Yavuz Karan ,Ali Türen Öztürk ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya attı.

Cumhuriyet Halk Partisinin 35. Olağan Genel Kurulunda eski İl Başkanı ve Milletvekili adayı Yavuz Karan, 7 Haziran seçimlerinde 2. Sıradan Milletvekili adayı olan ancak 1 Kasım seçimlerinde yeri değiştiği için adaylıktan çekilen Ali Türen Öztürk ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya attı. 

1 Kasım Seçimlerinde Yavuz Karan’ın 2. Sıraya Ali Türen Öztürk’ün de 5. Sıraya kaydırılması sonrası ortaya atılan tartışmalara Genel Kurulda cevap veren Karan, “7 Haziran ile ilgili milletvekili sıralamasında bir değişim yaşandı. Ön seçim yapılmıştı. Yapılan bu ön seçimi burada hiç konuşmuyorum. Partimize zarar vermeme adına.. Nasıl bir ön seçim yaptığımızı şehir dışında olan 150 kişi adına kimin oy kullandığını,  o ilçede kimin 421 oy aldığını herkes biliyor” diye konuştu. 

Kendisinin 1 Kasım seçimleri için aday olmadığını para dahi yatırmadığını kaydeden Karan,  “Ben aday olmadım. 1 Kasım seçimleri için adaylık müracaatım yoktu. Genel Başkan Yardımcımız neden aday olmadığımı sordu. Bende, “Partimiz görev verirse gerekirse 6. Sıradan bile aday olacağımı söyledim”  Adaylık müracaatı için 5 bin lira bile yatırmadık. Bu sıralama değişti. Bu sıralama sadece Trabzon’da değişmedi. 17 ilde değişti. Seçilen milletvekillerine Genel Başkanımız dokunmadı. Seçilen milletvekillerinin arkasında ki sıralamada 17 tanesine Türkiye’de müdahale ettiler.  Bu değişimle ilgili benim talebim olmadı” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler