Yavuz Aydın Koalisyon Sürecini Değerlendirdi

Yavuz Aydın Koalisyon Sürecini Değerlendirdi

Yavuz Aydın Koalisyon Sürecini Değerlendirdi

7 Haziran Genel seçimlerinin ardından yüzde 41 oy alan ve koltuğu sallanarak tek başına iktidar olma şansını kaybeden AK Parti' ye 1 Kasım Seçimleri öncesi MHP Trabzon Milletvekili aday adayı Yavuz Aydın'dan tepki geldi.

Ak Partinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözü ve himayesinden çıkamadığını belirten Aydın, "Genel Başkanımız Ak Parti ile hükümet kurma konusunda 'biz elimizi değil ülkemiz için bedenimizi taşın altına koymaya hazırız' sözlerini duymazdan gelen Ak Parti iktidarınızın hedefinde daha en baştan erken seçim olduğu açık şekilde ortaya çıkmıştır.” ifadesini kullandı.

MHP Trabzon Milletvekili aday adayı Yavuz Aydın, 'Milletvekili sayısına göre hükümet kurmada ilk önceliği CHP ye veren AK Parti'nin CHP ile 32 gün süren heyetler arası görüşmelerde dahi CHP’nin hükümet kurma isteğine rağmen, ülkenin değil AK Parti iktidarının çıkarlarını ön plana almış ve hükümeti neden kurmadıklarını dahi kamuoyuna açıklamamış, açıklayamamıştır' dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da görüşmesini de değerlendiren Aydın, " Sayın Davutoğlu anlaşıldığı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Koalisyona karşı tutumu ve erken seçim baskısından kurtulamamıştır. Genel başkanımız ile görüşmelerinde HDP' nin de içinde yer alacağı Seçim Hükümeti ta da azınlık hükümeti formülleri ile MHP nin kapısını çalmıştır. Ülke çıkarları yerine AK Parti ve Ak Partililerin çıkarlarını gözetme telaşına düşmüşlerdir. Bu nedenle 1 Kasımda yapılacak erken genel seçimlerde halkımız kendilerinden gizlenen bu gerçekleri görecek ve önce ülkem diyerek AK Partiye sandıkta gerekli cevabı verecektir” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler