"Yaşama Yol Ver" projesi tanıtıldı

"Yaşama Yol Ver" projesi tanıtıldı

"Yaşama Yol Ver" projesi tanıtıldı

Sağlık Bakanlığınca 112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasın önlenmesi ve trafikte ambulansların geçiş üstünlüğüne özel gösterilmesine yönelik başlatılan "Yaşama Yol Ver" projesinin tanıtımı için toplantı düzenlendi.

Trabzon'da bir otelde yapılan bilgilendirme toplantısına, Vali Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Yusuf Eray Uslu ile daire amirleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Vali Öz, toplantıda yaptığı konuşmada, kampanyanın önemine dikkati çekerek, şunları söyledi:"Bu kampanyanın iki boyutu var. Birincisi 112 acil çağrı merkezinin lüzumsuz aranması konusunda genel bir seferberlik oluşturulması, ikincisi de toplumsal olarak genel anlamda sabırsızlığımız ve birbirimize saygıdaki eksikliğimizin özellikle yaşama tutunmaya çalışan insanlara hizmet eden ambulanslara yönelik daha hassas davranılması konusunda dikkatin çekilmesidir. Hiç birimizin iş yoğunluğu, mazereti, ambulans içerisinde yaşama tutunmaya çalışan bir insanın hayatından daha önemli değildir. Dolayısıyla bu konuda toplumsal olarak ciddi bir duyarlılığa ihtiyacımız var. Okullarımızda, şoför esnafımız nezdinde ve toplumun diğer kesimlerinde ciddi bir bilinçlendirme faaliyeti yürütülecektir."

yasama-yol-ver.jpg

Acil çağrı hizmetlerinin tek bir çatı altında toplanmasına yönelik de önemli çalışmaların yapıldığını kaydeden Vali Öz, "Ülkemizde de ambulans, yangın, polis, jandarma gibi acil çağrı hizmetleri artık tek merkezden yürütülme başlandı.  Bu 8 ile ulaştı, Trabzon'da yer sıkıntımız vardı. Yer tahsisini gerçekleştirdik. Projede son aşamaya gelindi. Bu gerçekleştikten sonra acil çağrı hizmetini tek merkezden daha donanımlı ve hızlı şekilde yürüteceğiz. Bakanlığımızın başlattığı bu kampanyayı tüm kurumlarımızla desteklemek için gayret göstereceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da sağlıkta yaşanan değişim ve dönüşümlerde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, "112 acil aramalara maalesef çok sayıda asılsız ihbarlar yapılıyor. Saniyelerin insan hayatında çok büyük önem arz ettiği bu konuda yapılan kampanyanın toplumda büyük duyarlılık oluşturacağına inanıyorum. 112 ambulans yolunun her zaman açık olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Sağlık Müdürü Süleyman ise Bakanlığın başlattığı ve 2016 yılı sonuna kadar sürece kampanyanın amacının acil sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak, acil vakalarda acil vakaya ulaşımının önemini topluma benimsetmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

videogaleri-001.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler