Yangın Tatbilatı

Yangın Tatbilatı

Yangın Tatbilatı

Akçaabat'ta  “1-7 Mart Deprem Haftası” dolayısıyla Şinik ilkokulu’nda deprem, arama kurtarma ve yangın tatbikatı yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinde Tatbikata senaryo gereği yangında, öğrencilerin hepsi siren sesleri eşliğinde bir anda okulu boşaltırken ortaya sıcak görüntüler çıktı.

İtfaiye ekipleri, tatbikat esnasında yangın nasıl çıkar, nasıl söndürülür, nasıl kontrol altına alınır gibi teorik bilgileri öğrencilere aktardılar.

İlk olarak yangın alarmı verilerek öğrencilerin okuldan düzenli bir şekilde tahliye edilmesi sağlandı. Daha sonra okul bahçesinde yangın çıkartıldı ve itfaiye aracı okul bahçesine geldi ve bir yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiğini öğrencilere tatbik etti. Daha sonra da yanan bir tüpün ıslak bir battaniye ile söndürülmesi gösterildi. Bu gösteriyi öğrenciler de uyguladı. Ardından okulda mahsur kalan bir öğrenci itfaiye aracının merdiveni kullanılarak tahliye edildi. Tatbikatı meraklı gözlerle takip eden öğrenciler tatbikatın sonunda yanmaz kıyafet giyen itfaiye görevlisine büyük ilgi gösterdi.

yangin-tatbikati-akcaabat.jpg

yangin-tatbikati1-001.jpgyangin-tatbikati11.jpgyangin-tatbikati32.jpgyangin-tatbikati322.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler