Yaklaşan seçim öncesinde kulislerde neler var?

Yaklaşan seçim öncesinde kulislerde neler var?

Yaklaşan seçim öncesinde kulislerde neler var?

AK Parti’de İşler karışıyor…

 

Yerel seçimler yaklaştıkça partilerde de heyecan artıyor. Kim aday olacak sorusunu herkes birbirine sormaya başladığı bu günlerde aday adayları da bir bir sahneye çıkmaya başladı. İlk Adaya Adayı Ahmet Güner oldu. Ardından Hamza Kardeş başvurusunu ilçe başkanlığına sundu. Zeki Koç’un da başvuru yaptığını duyduk. Şu an için resmi başvuru sayısı 3. Başvuru yapmayı planlayanlar arasında, Veteriner Hekim Sebahattin Yazıcı, Darıca belediye başkanı Muhammet Altınel, İşadamı Erhan Nadir, Osman Karaçukur, Adacık eski Belediye Başkanı Ayhan Sevim, SGK İL Müdürü Musa Bulut, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci (Çarşamba günü müracaat edecek), ve Mehmet Baş.

Adaylar arasında Mehmet Baş’ı bir önceki yazımızda “Başkan Adayı Gibi” yazmıştık. Daha sonra işin iç yüzünün pekte öyle olmadığını gördük. Baş halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki görevini sürdürüyor, istifa etmedi.  Başkan adayına karar vereceklerin başında Bakan Erdoğan Bayraktar geliyor. Sayın Bakan’ın Baş’a istifa et demediği “sen bilirsin” dediği iddia edildi.  Bu arada en büyük aday hala Mevcut Başkan Şefik Türkmen olarak görünüyor.

CHP’de Durum Ne?

Yerel seçimlerde en rahat parti belki de Cumhuriyet Halk Partisi. Adayını daha önce ilan etmiş bir görüntü içerisindeydiler. Ancak zaman geçtikçe işler tersine dönmeye başladı. Ali Türen Öztürk’ün hala resmen aday olduğu ilan edilmedi. Bu da soru işaretleri yaratırken ortaya yeni bir aday adayı çıktı. Kamuoyu tarafından pek tanınmayan yeni aday adayını Yıldızlı halkı ve özellikle de TOKİ sakinleri iyi tanıyor. Çünkü TOKİ’ye yapılacak yolu mahkemeye taşıyarak bu güne kadar yapılamamasında katkısı var. Son olarak CHP’den kim aday olursa olsun işi çok zor. Ali Türen Öztürk’ün milletvekili adayı olduğu dönemdeki yükselen oy oranına ulaşmaları zor görünüyor.

 

Burası Akçaabat’ın Utancıdır…

 

Uzun süredir yazmayı düşündüğümüz Akçaabat Kayamakmlığı’nın bahçesindeki çay bahçesini yazma vakti geldi ve geçiyor bile. Bir süre önce Trabzon Valiliği’ne atanan Abdil celil Öz’ün Akçaabat’ta yapacağı il ziyaret için Kaymakamlığa gittik. Sayın Vali’nin gelişi biraz uzayınca kaymakamlık bahçesinde daire amirleri ve belediye başkanlarının da katıldığı çay molası verildi. Çay içtiğimiz bahçenin hali içler acısı. Paslanmış korkuluklar, yıllar öncesinden kalma sandalyeler ve daha neler neler. İşin en can alıcı yanı koca bahçede bir  wc yok. İsityacınzı suyu olmayan, derme çatma bir yerde yapak zorunda kalıyorsunuz. İlk kez kullanmak zorunda kaldığımız sözde wc’nin bu halinden bizler utanç duyduk. Burası Akçaabat’ın utanılacak bir yeri olmuş. Biz o wc’yi kullanınca utandık. Utanan başka birileri de çıkar umarız.

 

AKÇAABAT’I İSTEMİYOR

CHP Akçaabat Belediye Başkan adaylığında adı geçen eski milletvekili adayı Ali Türen Öztürk’ün Akçaabat adaylığını pek yanaşmak istemediği öğrenildi. Teşkilat içinde yapılan ankette yüzde 80 gibi büyük bir oranda birinci çıkan Öztürk’e yapılan ‘aday ol’ baskısına kendisinin direndiğini öğrendik. Öztürk’ün daha çok Ortahisar’da aday olmak istediği edindiğimiz bilgiler arasında. Öztürk’ün basın mensuplarının sorularından da kaçtığını gözlemliyoruz.

 

TÜRKMEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI GİBİ

Akçaabat’ta 4 dönem belediye başkanlığı yapan mevcut başkan Şefik Türkmen, bu dönem de aday olmaya hazır. Konuyla ilgili Berkant Parlak imzasında Günebakış Gazetesi’nde çıkan haberde ilginç ayrıntılar bulunuyor. Arkadaşımız Parlak tarafından yöneltilen “Aday olacak mısınız?” sorusuna “Şu an için olumsuz bir durum yok, bekliyoruz” şeklinde kaçamak cevap veren Başkan Türkmen’e ardından sorulan “Adaylık başvurunuzu son güne mi bırakacaksınız?” biçimindeki soru adeta Başkan’ı ters köşeye yatırmış. Başkan aday olacağını tam olarak açıklamaktan kaçsa da bu soruyla niyetini açıkça ortaya koymuş. Başkan Türkmen: “Yani herhalde öyle olur” sözleriyle cevap verince aday adaylığını adeta ilan etmiş.

 

AHMET GÜNER İLÇEDE GEZİYOR

AK Parti’nin aday adaylarından Ahmet Güner, tıpkı aday gösterilmiş gibi çalışıyor. Geçen günlerde Akçaabat Devlet Hastanesi’ne giden Güner, burada Başhekim yardımcılarıyla görüştü. Başhekim yardımcıları da Güner’e adeta başkan adayıymış gibi dertlerini sıraladı. Hastalarının huzuru ve kendilerine gelen şikayetlerle ilgili çözüm aradıklarını belirten başhekim yardımcıları, siyâsîlerden çözüm bekliyorlarmış. Güner bunları dinledi ve not etti. Daha sonra hastaneden çıkan Güner, esnaf ve vatandaşla bir araya geldi. Ahmet Güner gittiği hiçbir ortamda mevcut başkan Türkmen hakkında  eleştiride bulunmuyor. Yanında bir vatandaşın Türkmen’i eleştirmesine bile karşı çıkan bu anlamda ılımlı bir politika izliyor. Kendisini çok heyecanlı bulduk. Oldukça da enerjik bir yapısı var. Bakalım bu enerji Sayın Güner’i nereye taşıyacak…

 

OSMAN ÇAVUŞ MU GELİYOR?...

AK Parti’de 3 dönem ilçe başkanlığı yapan ve son kongreyle birlikte tüzükteki AK Parti’nin “3 dönem” engeline takılan Çavuş, aday adaylık sürecinde nerdeyse hiç ismi kulislerde geçmeyen biri. Aslında bunun müsebbibi de Sayın Çavuş’un kendisidir. Çünkü herkesin bildiği gibi adaylık kulislerini aday olacakların kendisi oluşturur. Bu su götürmez bir gerçektir. Neyse dönelim konuya. Osman Çavuş’a çevresinden sıkı bir şekilde “aday adayı ol” çağrısı geliyormuş. Sayın Çavuş da ilke gereği tüm bu teklifleri reddediyormuş. Kendisiyle konuştuk. Kendisinden şöyle bir izlenim elde ettik: Çavuş Türkmen’in kendisinin ‘ben yokum’ demedikten sonra bu kadar aday adayına gerek olmadığını düşünüyor. Aday aday sayısının fazlalılığını da olumlu bulmuyor. Hatta Çavuş parti yöneticisi iken istifâ edip aday olanlara çok tepkili. Bizce de bu konuda haklı. Kongrenin üstünden çok bir süre geçmediğine göre, o zaman meclis üyeliği falan düşünenler listeye girmemeliydi. Önce yönetici olup, sonra meclis üyeliği için istifâ etmek bir nevî o görevi basamak olarak kullanmak gibi. Ama biz yine de Çavuş’un önümüzdeki günlerde bir sürpriz yapabileceğini düşünmüyor da değiliz...

MHP’DE İÇ BÖLÜNME.

Akçaabat Belediye başkan adayını ilk açıklayan parti MHP oldu. Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli Akçaabat için aday oldu. Adaylık açıklaması görkemli bir tören ile yapıldı. Gedikli de çalışmalarına hız vererek devam ediyor. Gittiği her yerde büyükşehiri anlatıyor. Büyükşehire geçinde Akçaabat için neler yapılabileceğini Akçaabat’ın var olan potansiyelini aktarıyor. Ancak MHP’de iç huzursuzluk mevcut. Parti Akçaabat’ta ikiye bölünmüş durumda. Yıllarını partiye vermiş kişiler geçen dönem MHP’nin adayı olan Osman Karaçukur’un yanında olduklarını açık açık dillendiriyorlar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum