Ne Açık, Ne Kapalı

Ne Açık, Ne Kapalı

Telekomünikasyon Kurumu İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen, “YouTube açıldı” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “YouTube açık değil” dedi.

Telekomünikasyon Kurumu İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen, “YouTube açıldı” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “YouTube açık değil” dedi.

Dün, YouTube'nin tekrar açıldığına ilişkin haberler üzerine Telekomünikasyon Kurumu basın
yapılan yazılı açıklamada, “Mahkeme kararında belirtilen içeriğin çıkarılması üzerine mahkeme kararı ile tekrar açılmasına karar verilince, site tekrar açılmıştır” denilmişti. Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye'nin bazı yerlerinden siteye hâlâ girilemediği söyleniyor. Bunun nedeni nedir?” sorusuna da, “Bu mümkün değildir” yanıtı verilmişti. Bugün daha ayrıntılı bilgi edinmek için aradığımız Telekomünikasyon Kurumu İletişim Başkanlığı İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen'in, “YouTube'un açılmasına ilişkin herhangi bir karar yok. Soruşturmayı yürüten savcımızın mahkemeden bir talebi yok, açılma yok, bize ulaşan bir karar yok. Şu geçmiş bir aylık süreçten farklı bir durum yok” sözleri kafaları karıştırdı.

İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen'in de anlatmakta zorluk çektiği konuda yaptığı açıklamada, “Telekomünikasyon Kurumu Basın Müşavirli'ğinden böyle bir yazı yazılmış ama işin gerçeğini onlar bize sormadılar. Yani YouTube açık değil.
Açık değil. Açılmasına ilişkin bir karar da yok.
Basın müşavirliğinizden yapılan açıklamada, “Mahkeme kapatma kararını kaldırdı, biz de açtık”denilmiş...Öyle. O bize sorulmadan, çok farklı bir cümleyle yazılmış” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Video