Vali'den Eğitim Atağı

Vali'den Eğitim Atağı

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Akçaabat Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde yapılan “Okul Öncesi Eğitim ile Kitap Okuma Kültürü” toplantısına katıldı.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Akçaabat Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde yapılan “Okul Öncesi Eğitim ile Kitap Okuma Kültürü” toplantısına katıldı. Trabzon Merkezde anasınıfı ve anaokulu bulunan ortaöğretim kurumlarının yöneticilerinin katıldığı toplantıda Trabzon’daki okul öncesi eğitimde gelinen nokta masaya yatırıldı.

Okul öncesi eğitim alanında yaptığı başarılı çalışmalarla okul öncesi eğitime ivme kazandıran Vali Nuri Okutan, Trabzon'a geldiği dönemde yüzde 38 olan okul öncesi eğitim oranını bir yıl gibi kısa bir sürede yüzde 71'e çıkardı.

Trabzon’daki okullaşma oranları ve okul öncesi eğitim konularında Vali Okutan’a brifing veren Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, okul öncesi eğitimde Trabzon’un bir yılda yüzde 38’den yüzde 71’e çıktığını, Vali Okutan’ın ısrarlı tutumu, kontrolü ve motivesiyle bu oranın yakalandığını söyledi. Sandıkçı, “Sayın Valimiz geldiğinde okul öncesi eğitimde bize gösterdiği yüzde 70 hedefine ulaşamayacağımızı, ancak 2 yılda yüzde 60 oranına çıkabileceğimizi düşünmüştüm. Fakat bir yılda sayın valimizin gayreti, ısrarlı tutumu ve motivesiyle okul öncesindeki eğitim seviyemiz yüzde 71’e ulaşmıştır.” dedi.

Okul öncesi eğitimin bireyin karakterinin gelişmesinde çok etkili olduğuna vurgu yapan Vali Nuri Okutan, ülkemizin geleceğine yön verecek olan çocukların okul öncesi eğitim almaları konusunda ısrarlı çalışmalar yaptı. Vali Okutan, “Okul öncesi eğitim geleceğimizin göstergesi olacaktır. Birey öğrendiğinin yüzde 70’ini 0–7 yaş arasında öğreniyor. Bu da okul öncesi eğitimin önemini ortaya koyuyor. Velilerimiz dikkatini, çocuklarımızı okul öncesi eğitime yönlendirerek çekebiliriz. Okuyan çocuk anne ve babasına etki eder. Okuma toplumsal bir kalkınmanın başlangıcı olur. Ülkelerde olumlu işler olacağı zaman bir omurga sektör seçilir. O sektör diğer sektörlerin tetikleyicisidir. İşte bizim seçtiğimiz sektör eğitim sektörüdür ve eğitim diğer sektörleri tetikleyecektir.” şeklinde konuştu.

Okulların fiziki imkansızlıklarının eğitime engel olmaması gerektiğine ve pratik çözümler üretilmesi gerektiğini belirten Vali Okutan, “Okullarımızın fiziki eksiklikleri bizi engellememelidir. Sınıf yok, okulun fiziki yapısı yetersiz diye bir bahane olamaz. Okullarımızda müdürün odası var, müdür yardımcılarının her birinin ayrı odası var. İşte size pratik çözüm. Onlardan birini okul öncesi eğitim için sınıfa dönüştürün. Öğrencinin sınıfa ihtiyacı varsa ben makamımı boşaltırım.” diye konuştu.

Trabzon'un artılarının fazla olduğuna dikkat çeken Vali Okutan, Trabzon’un devlet umuru, yönetim kadrosu, güçlü kültürü ve sanat yönü ile Türkiye’ye örnek olabilecek konumda bulunduğunu söyledi. Eğitim konusunda yapılan toplantıların çok güzel sonuçlar çıkaracağına inandığını kaydeden Vali Okutan, Trabzon'un temelinde okumanın var olduğunu, Trabzon halkının teveccühünü gösterdiğini ve kısa sürede başarılı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Eğitim