Vali Yavuz Belge Verdi

Vali Yavuz Belge Verdi

Vali Yavuz Belge Verdi

Akçaabat'a Fındık Budama Kursu'nu tamamlayan kursiyerlere belge töreni yapıldı.

 Akçaabat Ziraat Odası'nda düzenlenen belge törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, daire amirleri ve kursiyerler katıldı.

Vali Yavuz,  burada yaptığı konuşmada, tarımda daha iyi yerlere gelmek için devlet olarak her türlü desteği verdiklerini belirtti. Vali Yavuz "Tarım dediğimiz zaman aklımıza Akçaabat geliyor. Bu alanda tarımın her türlüsü ki buna hayvancılık dahil Akçaabat müsait bir yer. Bu işi Akçaabat iyi yapıyor. Daha iyi olması için Tarım il müdürlüğümüz, ilçe müdürlüklerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. 18 İlçe olarak daha iyi projeler yapmak, tarımı daha verimli hale getirmek ve projelerimizi hayata geçirmek zorundayız. Ziraat odalarımız ve bu konuda ortaya koymak suretiyle bu işi bu senekinden daha iyi yapacağız. Geleceksen bu seneden daha iyi olması için şimdiden neler yapılması gerektiğini ortaya koyup hayata geçireceğiz. Bütün gücümüzü, otoritemizi bu işi için sarf edeceğiz" dedi.

Bölgede ekonomik ve  sosyal olayların her an değişebileceğini ifade eden Vali Yavuz, "Bölgemizde oynanan oyunları görüyorsunuz. Bu entrikalarla başa çıkmanın tek yolu, milli sanayi, milli tarım, milli ekonomi, milli tarım, milli eğitim ile" dedi. Vali Yavuz "Türkiye'de et fiyatlarını indirmek için yurt dışından et ithal eden bir ülkeyiz. Ama yaylalarımız boş. Yaylalar hayvancılık için vardır, ama biz ne yapıyoruz oralara. Biz neden buralara ev yapılmasına müsaade etmiyoruz. Sayın bakanımızı bu işin üzerinde neden bu kadar duruyor. Nedeni budur  " dedi.

Devlet Olarak Proje Bekliyoruz.

Vali Yücel Yavuz, vatandaşlardan proje beklediklerini ifade ederek " Kim ne yapmak istiyorsa biz bu vatandaşlara destek için buradayız. kaymakamlara talimatım var. Vatandaşlarımıza yaptıkları projeler karşılığında, ORKÖY, Genç Çiftçi gibi projelerden destek vermek için bekliyoruz. Yeter ki bizden bir şeyler isteyin. Osman ve Köy İşleri Bakanımız  Krediyi verecek insan bulamıyoruz diyor. Ben bu işi yapacağım diyen herkese destek olmaya hazırız. Kredi anlamında hiçbir sıkıntımız yok" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Fındık Budama Kursu'nu başarı ile tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi. Akçaabat Ziraat Odası başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu'da Trabzon valisi Yücel Yavuz'a çiftçi eğitimine verdiği destekten dolayı plaket takdim etti.

Akçaabat'ta esnafı da ziyaret ederek bir çay ocağında vatandaşlar ile sohbet etti. 

vali-yavuz-belge-verdi.jpg

vali-yavuz-belge-verdi1.jpg

vali-yavuz-belge-verdi2.jpg

vali-yavuz-belge-verdi4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler