Uyarılara aldırış etmediler

Uyarılara aldırış etmediler

Uyarılara aldırış etmediler

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ‘Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmayın’ uyarısına aldırış etmeyen  bazı vatandaşlar, ‘bu kadarına da pes’ dedirttirdi.

 

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Koronavirüs salgınına karşı ‘Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmayın’ çağrıları yapılırken, uyarılara aldırış etmeyen bir grup vatandaş, ilçenin muhtelif yerlerinde bir araya geldi. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan Bakanlar Kurulu kararları ve tedbirlerine aldırış etmeyen kişiler, ‘Bu kadar da pes’ dedirtti.  

“BİZ ALIŞMIŞIZ BİR ARAYA GELMEYE”

İlçenin Atatürk Parkı’nda bir araya gelen bir grup vatandaştan Kemal Bayrak isimli kişi, grup olarak her Cuma günü bir araya geldiklerini söyledi. Bayrak, “Biz alışmışız, yıllardır Cuma saati vaktinde bir araya gelmeye. Bugünse olağan üstü bir durum oldu ve camimize gidemedik ne zamana kadar daha gidemeyeceğiz bu da belli değil. Bizler köyleri olan insanlarız ve cumadan cumaya şehir merkezine gelir, önce namazımızı kılar sonrasında da sohbetimizi ederiz. Bugün de yine aynısını yaptık. Cemaatle camide bir araya gelemezsek de burada, bu park da bir araya gelip hasret giderdik. Yaptığımız belki de doğru bir şey değil ama biz ne yapalım? “ açıklamasında bulundu.

“KENDİNİZİ DÜŞÜNMÜYORSUNUZ, BARİ BİZLERİ DÜŞÜNÜN”

Bir grup vatandaşın Atatürk Parkı'nda toplu halde bir araya geldiğini gören ve mecbur olduğu için evden dışarıya çıktığını söyleyen isminin açıklanmasını istemeyen bir genç, “Biz, onlar için evde kalıyoruz, onlarınsa yaptıklarına bakın. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ne cahilliktir. Kimse televizyon izlemiyor mu? Herkes dışarıda. Kendinizi düşünmüyorsunuz, bari bizleri düşünün.” serzenişinde bulundu.

Güvenlik şeridi üzerine oturdular.

Parklarda oturan bazı vatandaşlar, Akçaabat Belediyesi'nin banklarda oturmayı önlemek için çektiği güvenlik bantlarını keserek üzerine oturdukları görüldü.

Not:Fotoğraflar 21 Mart C.tesi saat 11.50'de çekilmiştir.

 

akcaavbatta-sokaga-cikma-tedbirleri1.jpgakcaavbatta-sokaga-cikma-tedbirleri2.jpgakcaavbatta-sokaga-cikma-tedbirleri3.jpg

akcaanay-parkta-oturan-insanlar.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler