Usta Öğreticilik Kursu Sona Erdi

Usta Öğreticilik Kursu Sona Erdi

Usta Öğreticilik Kursu Sona Erdi

Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Tam Gün Tam Yıl Eğitim Uygulaması kapsamında 23 Eylül 2019 tarihinde başlatılıp, hafta içi günlerde 17.00-20.00 saatleri arasında yürütülen Usta Öğreticilik Kursu 4 Ekim 2019 tarihinde sona erdi.

Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans düzeyinde mesleki eğitim almış olanlardan gelen talepler üzerine 20 kayıtlı kursiyer ile açılan 40 saatlik usta öğreticilik kursunda başarılı olan 17 kişi Usta Öğreticilik Belgesi almaya hak kazanmıştır.

Usta öğretici ustalık yeterliğini kazanmış; aday çırak, çırak, kalfa ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrencilerinin işyerinde ki eğitiminden sorumlu; mesleki eğitim tekniklerini bilen ve uygulayan kişidir.İşyerinde aday çırak, çırak, kalfa ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrencisi çalıştıracak işyeri sahibi ya da çalışanının usta öğreticilik belgesine sahip olması gerekmektedir.

Bu şekilde çalıştırılan aday çırak, çırak, kalfa ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrencisinin işletmelerde meslek eğitimi uygulamasında iş kazaları ve meslek hastalıkları kapsamındaki sigorta primleri devlet tarafından karşılanmakta, bunun yanı sıra aday çırak, çırak, kalfa, öğrenciye işletme tarafından ödenecek asgari ücretin 2/3'ü oranındaki ücretin 365 TL'si çırak çalıştıran işletmeye devlet katkısı olarak ödenmektedir.

Usta öğreticilik kursları gelen talepler doğrultusunda yılın her döneminde açılabilmektedir. Oldukça yoğun talep bulan usta öğreticilik kursunun ikincisinin 21 Ekim 2019 tarihinden sonra, hafta içi günlerde 17.00-20.00 saatleri arasında, Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi tarafından açılması planlanmaktadır.

usta2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler