Üniversitenin Adı Bile Kondu

Üniversitenin Adı Bile Kondu

Üniversitenin Adı Bile Kondu

 

 Ve Akçaabat'ta kurulması planlanan ikinci devlet üniversitesinin adı belli oldu.

Hükümet, Akçaabat'ta kurulacak üniversite ile birlikte 6 yeni üniversite kurulması ile ilgili kanun tasarısını, TBMM’sine sundu.

Konu ile ilgili olarak bir hurriyet.com.tr'de  yer alan habere göre

"Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

 – Altı yeni üniversite kuruluyor Tasarıyla, Bakanlar Kurulunda ve Yasama Organı üyeliğinde bulunanların tecrübelerinden, yükseköğretim kurumlarında ve bilimsel çalışmalarda yararlanabilmek için düzenleme yapılıyor. Bu kişiler, ayrıldıkları yükseköğretim kurumlarına kadro şartı aranmaksızın, bir başka yükseköğretim kurumuna ise uygun kadro olması halinde atanabilecek. Bilimsel araştırma ve yayın etiği kurullarının oluşumu, görevleri ve çalışmalarına ilişkin usul ve esaslar, Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılacak yönetmeliklerle düzenleniyor. Devlet üniversitelerinde öğretim üyesi altyapısının sağlamlaştırılması amacıyla emeklilik yaşı 75 olarak belirleniyor. Acıbadem Üniversitesinin adı, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi şeklinde değiştiriliyor.

Tasarıya göre, Eskişehir Teknoloji Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Teknoloji Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve Van Zehra Üniversitesi ile İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi adı ile bir vakıf üniversitesi kuruluyor.  TBMM’sine sunulan kanun tasarısında, Trabzon’a kurulacak olan ikinci Devlet Üniversitesinin adı Trabzon Üniversitesi olarak geçiyor. TBMM’sine bu adla gelecek olan ikinci devlet üniversitesinin kuruluşunda TBMM’ sinde, önerge ile değişebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler