Üniversitemiz Şekilleniyor

Üniversitemiz Şekilleniyor

Üniversitemiz Şekilleniyor

Üniversitemiz şekilleniyor

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 9 Mayıs 2018 tarihinde kabul edilen “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”la kurulması kesinleşen Trabzon Üniversitesi yavaş yavaş şekilleniyor.

7141 Sayılı Kanun’la Akçaabat’ta kurulması kesinleşen ve aynı kanunla 45 profesör, 50 doçent, 75 doktor, 70 öğretim görevlisi ile 80 de araştırma görevlisi kadrosu tahsis edilen, genel hizmetler için 345 ve döner sermayesi için de 10 kişilik kadro açılan üniversitemizin geçici yönetimi de belirlendi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Trabzon Üniversitesinin geçici rektör, rektör yardımcısı, genel sekreteri belirlendi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal YÖK tarafından tedviren rektör olarak atanırken; İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ile Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Bahçeci rektör yardımcılıklarını, Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Çimer ise genel sekreterlik görevini tedviren yürütmek üzere görevlendirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler