Üniversite Eleştirilerine Sert Tepki

Üniversite Eleştirilerine Sert Tepki

Üniversite Eleştirilerine Sert Tepki

www.akcaabathaber.com özel haberidir.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, Akçaabat’a kurulacak Trabzon Üniversitesi ile ilgili konuştu. Akgün “Bu Kadar Emeği Heba Etmeyelim” dedi.

Trabzon’a kurulacak olan 2. Devlet Üniversitesi hakkında siyasiler ve diğer kamuoyunda yapılan eleştirilere cevap veren AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, eleştirilerin yersiz olduğunu ve 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde verdikleri sözü yerine getireceklerini sdöyledi.  Akcaabathaber.com’a özel açıklamalarda bulunan Akgün “Biz AK parti olarak seçim dönemlerinde  Trabzon'a ve Akçaabat'ta bir söz verdik. Öncelikle Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan,  bakanımızdan ve milletvekillerimizden. Vermiş olduğumuz bu sözü şu an için yerine getirmiş olduk” dedi.

Sıfırdan Üniversite Yapılmadı.

Üniversitelerin ayrılarak büyüdüğünü ifade eden Akgün “hiçbir üniversiteyi sıfırdan kurulma şansı yok. Bugün baktığın zaman Rize Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Artvin Üniversitesi Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden ayrılarak kurmuşlardır. Bunlar Trabzon’un yüksekokulları veya fakülteleri idi. Bu üniversiteler Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden aylıktan sonra gelişimini hızlandırmış ve şu anda gelişmeye devam etmektedir. Bu da Karadeniz bölgesi için Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin ne kadar önemli bir üniversite olduğunun göstergesidir. Karadeniz Teknik Üniversitesi ile kurulan bu üniversiteler bilimde ve teknolojide yarışarak,  rekabetçi olacak ve bu rekabet üniversitelerin aynı zamanda gelişmesini de sağlayacaktır” dedi.

Trabzon Üniversitesi Çok Anlamlı.

 

Akçaabat kurulacak olan üniversitenin adının Trabzon olmasının da çok anlamlı olduğunu belirten Emre Akgün “üniversitenin adının Trabzon Üniversitesi olmasını bizim için çok anlamlı buluyorum.  Çünkü Trabzon ismi mevcut kent yapısından daha büyük bir etkiye sahiptir” dedi.

Biz burada şunu konuşmamız lazım

Eleştiri yerine farklı konuların konuşma zamanı olduğunu belirten İlçe Başkanı Akgün “bizim şu an burada ülkemiz için milletimiz için bölgemiz için hangi bölümlerin daha faydalı olabilecek, hangi bölümlerin ekonomimize milli gelirimizi katkı sağlayacak bölümler açılması lazım. Trabzon'da kurulacak olan ikinci üniversitenin Akçaabat merkezi olması büyük bir başarıdır. Biz bundan sonra bu üniversiteyi hangi fakültelere daha aktif daha etkin bir hale nasıl getirebiliriz hangi fakültede getirmemiz lazım bu tartışmamız lazım bunu konuşmamız lazım diye düşünüyorum. Biz bunu tartışmamız gerekirken, bu şekilde bir tartışma ortamı yaratmak üzüntü vericidir.  Bu konuşmalarla Trabzon’un ve Akçaabat’ın önemli bir kazanımını heba etmeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Bu karara karşı gelenler, bu kişiler aynı şekilde Akyazı’ya Stadyum yapılacak derken gidip burada boşlukta fotoğraf çekilen insanlardır. Ama bugün bakıldığı zaman Allah'a şükür Akyazı Stadı yapılıyor ve bitmek üzere. İnşallah şehir hastanesini de yapacağız. Yapılanları şu anda küçültmenin veya engellemenin bir anlamı yok” şeklinde konuştu.

Bölgeyi Etkileyecek Bir Karardır.

Trabzon Üniversitesi’nin Akçaabat’ın yanısıra diğer ilçelerimiz içinde son derece önemli olduğunu ifade eden Emre Akgün “Akçaabat'ta ikinci üniversite kurmuş olması, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Vakfıkebir’i Düzköy’ü de etkileyecek bir gelişmedir Çünkü bu gelişmeden onlar da nasipleneceklerdir. Trabzon Üniversitesinin bazı yüksekokulları ve fakülteleri bu ilçelerde yapılması söz konusudur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler