Ülkücülerden gençliğe çağrı

Ülkücülerden gençliğe çağrı

Ülkücülerden gençliğe çağrı

Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Melikşah Atasoy, üniversiteli ve liseli gençlere çağrıda bulunarak ülkücü hareket saflarında yer almalarını istedi.

Bir basın açıklaması yayımlayan Başkan Atasoy, “Nerede Ülkücülerin koruyuculuğu altında bir fakülte veya üniversite varsa orada gençlerimizin inandıkları gibi yaşayacakları ortam, ilim, huzur var. Nerede Ülkücülerin hâkim olduğu bir yurt varsa orada dayanışma ve kardeşlik var. Genç arkadaş; sen de bu söylediklerimin bilincindeysen bizle beraber Ülkücü harekete saf tut.” dedi.

Atasoy açıklamasında şunları söyledi:

“Üniversiteli ve liseli arkadaş: Ülkü olmadan gençlik tutarlı ve sağlam bir değer hüviyetine kavuşamaz. Fakat insanoğlunun nefis zayıflığı ülkü sahibi insanların tarihin hiçbir döneminde sayıca fazla olmamasıyla sonuçlanmıştır. Hatta bazı milletler tarih boyunca ülkücü çıkaramamış ve kutsal bir ülküye bağlanmanın yüceliğini yaşayamamışlardır. Bazı milletlerse sık sık büyük ülkücüler yetiştirmiş, medeniyet mirasına büyük katkılar sağlamışlardır. Türk milleti de örnek ülkücüler yetiştiren, tarihin büyük bir bölümünde ülkücülüğe bağlanan bir millet olmuştur. Türk için ülkü sahibi olmak, ruhun yükselişi ve insanı insan yapan bir değerler manzumesi olmuştur. Bugün milli ülküsünü tespit etmiş, bunu her alanda uygulamaya koymuş bütün milletler, gençlerini milli ülküleri doğrultusunda eğitmiş; gençliğinin hissiyatını milli çıkarlarıyla ve tarihsel gerçekleriyle harmanlayarak, bu plan ve program üzerine bina etmişlerdir.

Bugün ülkemizdeki üniversite gençliğinin hâlihazırdaki tablosu oldukça ürperticidir. Nemelazımcılık ve nefis zayıflığı, yukarıdaki sosyal gerçeklik doğrulusunda düşünüldüğünde, üniversite gençliğinin içinde bulunduğu ilmi geri kalmışlık ve milli zayıflığı açıklamaktadır. Böyle giderse de geleceğimizin ne kadar karanlık olacağı aşikârdır. Milli direnç noktalarında kırıklar oluşan üniversite gençliğinin hiçbir milli ve manevi meselede tepki vermemesi, yukarıdaki acı gerçekliği ispatlar niteliktedir. Bugün sayıları gittikçe azalan ülkü sahibi üniversitelilerin gösterdikleri tepkiler dışında, hiçbir milli direnç alanı bulunmamaktadır. Günümüzde gezip- tozmada, eğlenmekte bulunan, düşünmeyen, haksızlık karşısında susan, nemelazımcı, hastalıklı bir duruma gelmektedir.

Genç arkadaş, uzun bir yarıştan bir üniversiteli ve liseli olarak aramızdasın. Üniversiteli ve liseli olmanın ağır yükü, beraberinde yeni sorunlar sorumsuzluklar getirdi. Yaşadığın kaygılar şimdiden omuzlarında ağır bir yük olarak durmakta, şimdiden geleceğini düşünmeye,''ben ne olacağım, geleceğim ne olacak?'' demeye başlamışsındır bile... Fakat üniversiteli ve liseli arkadaş, her şey bu kadarda kalmıyor. Birçok üniversite ve lisede ilim, Allah'a emanet edilmiş durumda. Hocalarının birçoğu ilim yapacağına, köhnemiş ideolojilere hamallık yapıyor. İlim yuvan taklide teslim, hakikat aşkı, ilim tutkusu, araştırma zevki sadece hobiden ibaret. Ahlaki değerler, sorumluluk duygusu, hak düşüncesi yıpranmış, çoğumuz itibariyle ne ar, ne hayâ, ne hakka saygı, ne ülkülere hizmet var... Allah korkusu, fazilet hissi çoktan unutulmuş. Kuldan utanmak dersen, o can sıkıcı duygudan da kurtulma peşindeyiz. Bir yığın kalpsizler, ruhsuzlar haline geldiğimiz yüzlerimizden okunuyor. Çoğumuzda ne merhamet ve şefkat hissi, ne de hürmet duygusu kaldı. Milli duygular açısından erozyona uğramış ruhlarda hissizlik, hareketsizlik veya 'Alemi ben mi kurtaracağım?' mazereti var. Bütün bunlara karşılık, milletin meselelerini yüreğinin derinliklerinde duyan ve düşünen ülkücüler ise kaba kuvvetlerin copları altında inim inim inlemekte... Millete hizmet edenlerin kaderi ezilmek ve samimiyetle çarpan yüreklere karşı her köşe başında ayrı bir şeytani tuzak. Şimdilik sessiz duranlara bir şey diyen yok. Yarın, öbür gün ne olacak, onu da bekleyip göreceğiz.

Tüm bu karışık tabloya karşın, gençliğimizi, yani yarınlarımızı korumak, kollamak için faaliyet gösteren Ülkücü Gençlikse Türk olmanın gururunu İslam faziletiyle bütünleştirerek, yarınlarımıza kimlik sahibi gençler yetiştirmektedir. 'Beni aşarak Biz'i hissedenlerin ocağı olan Ülkü Ocakları ise genç arkadaşlara inandıkları gibi yaşamanın huzurunu veren, inançlarını canı pahasına müdafaa edecekleri ortamlar sunan kutsal bir aile ocağı olmaya var gücüyle devam etmektedir. Bugün nefsini yenmiş, duyarlı binlerce genç, en zor şartlarda Türk'e yol gösteren, akıl veren, umut veren olma idealiyle Ülkücü, Ülkü Ocaklı olmaktadır.

Üniversiteli ve liseli arkadaş; haksızlık karşısında susmayı, davandan taviz vermeyi, korkaklığı, pısırıklığı, nemelazımcılığı lügatinden çıkardıysan, yarınların umduysan, düşündüğünü söylemenin tam zamanıdır.

Şunu bil ki, dininin, vatanının, bayrağının, ırzının, namusunun ve yarınlarının senden başka sahibi, bekçisi ve savunucusu yok.

Bizle beraber tek bilek ol! Tek yürek ol! Ülkücü, Ülkü Ocaklı ol!

Unutma ki sensiz, bir kişi eksiğiz...”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler