Ülkücüler Ketem'de

Ülkücüler Ketem'de

Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Melikşah ATASOY ve beraberindeki yönetimi Akçaabat Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Alper KALKIŞIM'ı ziyaret etti.

Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Melikşah ATASOY ve beraberindeki yönetimi Akçaabat Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Alper KALKIŞIM'ı ziyaret etti.

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (Ketem)'in faaliyetleri hakkında bilgi veren  Dr. Alper KALKIŞIM sigaranın zararlarından bahsetti. Sigarayı bırakma tedavisinin maliyetli bir tedavi olduğunu, fakat Sağlık Bakanlığının tüm ilaçları ve tedavi hizmetini ücretsiz olarak sunduğunu dile getirdi. Trabzon genelinde faaliyet gösteren KETEM'in liselerde konferanslar verdiğini belirten Dr. Alper KALKIŞIM, sigara tiryakileri ile doktorların birebir ilgilendiğini ve yapılan tedavi sonucunda sigarayı insanların bıraktığını söyledi.

Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Melikşah ATASOY'da şunları kaydetti:"KETEM'in Akçaabat'ta etkili çalışma yaptığını birçok kişiye sigarayı bıraktırdığını kanser taraması yaptığını biliyoruz. Akçaabat Ülkü Ocakları olarak KETEM'e her türlü desteği veremeye hazırız. Gençlerin sigara belasından uzak durması gerekiyor.  3 haftada 5 arkadaşımız Ketem sayesinde sigarayı bıraktı, sayının giderek aratması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda ailelerinde gençlere sahip çıkması gerekmektedir. Ayrıca tek dal sigara olarak tabir edilen satışı yasak olan fakat bazı iş yerlerinde satılan sigaraların lise gençleri tarafından daha kolay alınmakta, bu duruma şahit olan tüm aileleri ve sorumlu öğrencileri bu tür iş yerlerini polise şikâyet etmeye çağırıyorum."

kanseri-icinize-cekmeyin.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat