Ülkü Ocağından Kariyer Günleri

Ülkü Ocağından Kariyer Günleri

Ülkü Ocağından Kariyer Günleri

Akçaabat Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen Kariyer günleri programının ilk konuğu olan Yüksek Mimar Yusuf Hocaoğlu, gençlerin niçin başarılı olmaları, Mimarlığın memleket ve insanlık için neden önemli olduğunu, şehrimizin mimari açıdan sorunlarına çözüm odaklı nasıl yaklaşılması gerektiğini anlattı.

Akçaabat Ülkü Ocakları Şehit Osman Gedikli konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe Akçaabat ilçesinde bulunan lise ve Yüksekokul  öğrencilerinden oluşan dinleyicilere katıldığı Kariyer Günleri kapsamında Hocaoğlu “Mimarlık ve şehirçilik” konulu konferans verdi.

Şehirlerin mimari açıdan oluşturulurken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Yusuf Hocaoğlu " 1970'li yıllarda çizilen şehir planlarına yıllar içinde uyulmadığını bu yanlıştan ötürü şehrimizin ve diğer şehirlerin şehircilik açısından yetersizdir. Park alanları, yeşil alanları, konut alanlarına çevirdik. Ortak aklı ve dönüşümü çalışmaların merkezine koymadığımız sürece başarı elde edilemeyiz. Şehircilik konusu Türkiye'nin genel sorunlarından biridir. Yetkililer kadar şehirde yaşayan vatandaşlar, bizde kabahatliyiz." dedi.

Konferansta gençlerin sorularını yanıtlayan Yusuf Hocaoğlun'a sunumundan ötürü Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Melikşah Atasoy teşekkür etti.

akcaabat-ulku-ocagi1-001.jpgakcaabat-ulku-ocagi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler