Uğurlu'dan Uçurtma şenliği

Uğurlu'dan Uçurtma şenliği

Uğurlu İlköğretim Okulu tarafından bir uçurtma şenliği düzenlendi.

İlçemizin Derecik Beldesi’ndeki eğitim kurumlarından biri olan Uğurlu İlköğretim Okulu tarafından bir uçurtma şenliği düzenlendi. Derecik, Söğütlü ve Yıldızlı beldelerinin kesiştiği nokta olan Ayene Tepesi’nde gerçekleştirilen şenliğe okul öğrencilerinin yanı sıra veliler de yoğun ilgi gösterdi.

Öğrencilerin büyük bir özen ve her biri birbirinden güzel bir şekilde yaptıkları uçurtmaları en yükseğe çıkarmak için tatlı bir rekabete girdikleri şenlikte, büyüklerin de en az küçükler kadar uçurtmaya meraklı oldukları dikkatlerden kaçmadı. Kimi öğrenciler neredeyse boylarını aşan uçurtmaları maharetli bir şekilde havalandırırlarken, uçurtmalarını havalandıramayan minik öğrencilerin yardımına ise öğretmenleri ile velileri yetişti.

Şenliğin ardından tüm öğrencilere, öğretmenlerin ve velilerin yardımı ile  ekmek arası köfte ve içecek ikram edildi.

Okul Müdürü Turan Atalar uçurtma şenliğini düzenlemelerindeki amacın çocuklar, öğretmenler ve velilerin üzerindeki bir yılın yorgunluğunu atmak ve öğrencilerle birlikte eğlenmekti olduğunu belirterek bu amaçlarına da ulaştıklarını söyledi. Okul Müdürü Atalar, şenliği geleneksel hale getirmeyi de hedeflediklerini söyledi.

Atalar, Ayene Tepesi olarak  bilinen mevkiin manzara olarak Akçaabat’ta eşi olmayan bir alan olduğunu, buranın üç belde belediyesinin yapacağı ortak bir proje ile vatandaşlar için güzel bir piknik alanı haline getirilebileceğini de sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Eğitim