TYP'liler Kadro İstiyor

TYP'liler Kadro İstiyor

MEB Güvenlik ve Temizlik personeli birleşerek basın açıklaması yaptı

MEB Güvenlik ve Temizlik personeli birleşerek basın açıklaması yaptı

TYP’LİLERİN TALEBİ KALICI OLMAK

 

İŞ-KUR’un Toplum Yararına Programlar (TYP) Projesi dâhilinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde her yıl 9 ay süreli geçici olarak görevlendirilen Özel Güvenlik ile Temizlik personeli, görev yaptıkları kurumda kalıcı olmak istiyor.

Pandemi sürecinde önemli vazifeler yürüttüklerini ve güvenli okul huzurlu eğitim için görevlerinin süreklilik gerektirdiğini dile getiren bir grup TYP çalışanı Akçaabat Atatürk Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

Arkadaşları adına söz alan İlyas Çelik, Cumhurbaşkanı’na ithafen yazarak gönderecekleri dilekçeyi okudu. Çelik, dilekçe ile Cumhurbaşkanı’ndan taleplerinin ne olduğunu ise şu sözlerle açıkladı:

“Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine yükselen bir ses var. Bu ses biz MEB TYP çalışanları olarak işimizde süreklilik talep ediyoruz.

Üstünü çizerek ifade etmek isteriz ki 5158 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 23. Maddesi şöyle der; özel güvenlik görevlileri, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun uygulamasında ‘memur’ sayılır. 4857 sayılı İş Kanunu’nda ise ‘işçi’ olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca; Anayasa’nın 49. Maddesi’nde çalışma hakkı teminat altına alınan bir ‘hizmet sınıfı’dır.

Bütün bunların “TYP” düzenlemesinde bir karşılığının olmaması ayrı bir hukuksal boşluğu ortaya çıkarmaktadır. Bu eksikliğin olması bizleri ve ailemizi psiko-sosyo-ekonomik yönden son derece olumsuz etkilemekte ve mağdur etmektedir. Aynı zamanda iş barışı ve çalışma huzurumuzu bozmaktadır. Güvenli okul, huzurlu bir eğitim, insan hak ve hürriyetine yaraşır bir hayat için işimizde süreklilik talep ediyor, bütün bu sorunlarımızın, haklı taleplerimizin doğru bir şekilde anlaşılıp değerlendirilerek makul bir çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.”

Korona virüs pandemi sürecinde “Hastane, banka, PTT, kontrol noktaları ve sosyal vefa destek grubu gibi önemli görevler üstlendiklerinin de altını çizen Çelik, süreç sonunda işsiz kalmalarının ise müstahak olmadığını vurguladı.

“TYP Çalışanları Kamuda Süreklilik İstiyor” yazılı pankart da açan TYP çalışanları adına sözcü olarak basın açıklamasını okuyan İlyas Çelik, özel güvenlik hizmet sınıfının TYP kapsamından çıkartılıp MEB bünyesinde istihdam edilmesiyle mevcut belirsizliğin ortadan kaldırılacağına ve bu hususta Milletvekillerinin süreçte kendilerine gösterdikleri olumlu yaklaşımın neticesini görmek istediklerini kaydetti.

Çelik, açıklamasını “Devletimize ve Milletimize hizmet etmekten her zaman şeref duyarız. Devletimizin bu sorunumuza kalıcı bir çözüm bulacağına da inancımız tamdır.” sözleriyle tamamladı.

akcaabat-typ-liler-kadro-istiyor.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler