Türk’ün Bayramı, Türkün Destanı Nevruz

Türk’ün Bayramı, Türkün Destanı Nevruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Başkanlığı adına Başkan Miraç Çınar, İlkbaharın ilk günü kabul edilen “Nevruz” için bir kutlama mesajı yayınladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Başkanlığı adına Başkan Miraç Çınar, İlkbaharın ilk günü kabul edilen “Nevruz” için bir kutlama mesajı yayınladı.

Çınar mesajında “Tüm dünyada kültür sınırlarımız içerisinde 21 Martta Türkler tarafından kutlanan, baharın gelişini simgeleyen, bağrında sevgi – kardeşlik ve barış tohumlarını yeşerten; bir nevi her yıl doğanın yeniden doğuşuna, canlanışına, dengesine karşılık gelen Nevruz bayramımız mübarek olsun. ‘Yeni Gün’ümüz kutlu olsun

  Anadolu’nun ve Türk kimliğinin esintilerinin hissedildiği birçok coğrafyada da ifade bulduğu şekliyle: Türkmen (Yörük) bayramımız kutlu olsun, mübarek olsun.

 Anadolu ve Orta Asya Türk halklarının da kutladığı şekliyle, Göktürklerin Ergenekon’dan çıkışını simgeleyen bahar bayramımız kutlu olsun.

 Nevruz bayramımız bugün 21 Mat’ta dünyada çeşitli bölgelerde yine bağrımızdan çıkıp farklı kavramlara denk gelen “yeşil – kırmızı – sarı” renklerin ahengi ve cümbüşü ile büyük bir aşk ile kutlanıyor. Toz tutmuş tarih sayfalarımız biraz aralandığında görülecektir ki yeşil renk Selçuklu’ da asaletin, Osmanlı’da bayrağın rengidir. Ve diğer renkler. Bizim renklerimiz.

  Türk Milleti’nde Nevruz anlayışı gerek İslamiyet’in kabulünden önce gerekse sonra çeşitli coğrafyalarda kutlanarak milli ananelerde yerini almıştır. Nice şairlerin, düşünürlerin, ozanların mısralarına konu olmuştur.

  Bu konuda şu noktalar fazlasıyla önem arz etmektedir: Dünyanın en geniş kelime haznesine sahip ilk beş dili arasında yer alan güzel Türkçemizde ‘w’ harfi yoktur. Dolayısıyla öz değerimiz olan Nevruz’umuz ‘w’ harfiyle yazılamaz. Bunu bu şekilde ifade etmeye çalışanların niyetleri apaçık ortadadır. Bu Tarz girişimlerin tarihin her safhasında ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlar olduğunu farkındayız. Üniversitelerde, özellikle Hacettepe üniversitesinde Nevruz Bayramı’nı kutlama adı altında yapılan kepazelikler ortadır. Bu bayram;  Kendilerini öğrenci olarak adleden teröristlerin bölücü başının posterlerini ve paçavralarını okula asarak kutlayacakları bir bayram değildir. Bu vatan düşmanlarına gereken yaptırımlar ‘Yeni-K Türkiye’nin mimarları tarafından uygulanmalıdır. Türk Milliyetçileri olarak bu konudaki tereddütlerimiz saklıdır. Üniversiteler geçenlerde teröristler tarafından şehit edilen Fırat kardeşimiz ve taşıdığı İlay-ı Kelimetullah davasının benimsendiği yerler olmalıdır. Hacettepe’de yaşanan kepazelik gibi olmamalıdır. Bu konuda yetkililer uymaya devam etmektedirler. Bu bağlamda bu bir farkındalık işidir. Bu farkındalık bizim milli şuurumuzdur. Tüm zamanlarda dimdik ayakta duracak olan Türklük şuur ve gururumuz, İslam ahlak ve faziletimizdir.

Vatana sevdalı Türk Milliyetçileri olarak bizler; ‘maddi ve manevi hars’ olarak nitelendirdiğimiz bu değerlerimizi dinamik olarak yaşayıp yaşatacağız. Zamanımıza gelene kadar ifade bulduğu ve yaşatıldığı gibi gelecek nesillere kulaktan kulağa, dilden dile aktaracağız, aktarmalıyız. Durağanlıktan kurtarılıp dinamik bir biçimde yaşatılmasını sağlamalıyız.

  Bu duygu ve düşüncelerle Türk – İslam aleminin Nevruz bayramını kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler