Türk'ten İlk  Albüm

Türk'ten İlk Albüm

Akçaabat’ ın çok yönlü sanatçılarından biri olan Yıldıray Türk , yöresel müziğe katkılarını çıkardığı albümle bir basamak daha yukarıya taşıdı.

     Akçaabat folkloruna horoncu, davulcu ve usta öğretici olarak 28yıldır katkı sağlayan, Akçaabat belediyesi ve Karadeniz folklor ve müzik eğitimi eğitim gençlik ve spor kulübü  (KAFEM) ile taka gençlik spor kulübü’nün  bünyelerinde kurulu olan Türk halk müziği korolarında korist ve solist olarak görev yapan Yıldıray  Türk’ ün “Hevenk” ismini verdiği ilk müzik albümü piyasaya çıktı.

    

        Yöresel müzik motiflerinin ağırlıkta olduğu Türk halk müziğine özgü nağmelerin yanı sıra özgün eserlerin  de yer aldığı kasetini uzun bir hazırlık aşamasının ardından beğeniye sunan Yıldıray Türk  halen yöresel kanalarda yayımlanan “zalim felek” isimli klibinin  ardından ilk kez bu kadar kapsamlı bir çalışmayla hayranlarının karşısına çıktı.

 

       Albümde yer alan 12 eserin söz ve müziklerinin de sahibi olan Türk , sanatsal yönünü 2007 yılında yayımladığı Dokunuş isimli şiir kitabıyla da göstermişti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat