Türkmen'e hakarete ceza geldi

Türkmen'e hakarete ceza geldi

“riyakar” şeklinde pankart açtıkları için 3 kişi aleyhinde açılan davada, mahkeme zanlılara 7’şer bin TL para cezası verdi.

‘Riyakar’a 7 bin TL ceza

Akçaabat'ta Belediye Başkanı Şefik Türkmen aleyhinde “riyakar” şeklinde pankart açtıkları için 3 kişi aleyhinde açılan davada, mahkeme zanlılara 7’şer bin TL para cezası verdi. Zanlıların sabıkalarının olmaması nedeniyle mahkeme para cezasını erteledi.

İlçeye bağlı Yeni Mahalle’de Akçaabat Belediyesi tarafından uygulanan imar uygulamasının 18. Maddesiyle mağdur olduklarını öne sürerek, bir süre önce ilçede eylem yapan mahallelilerden, eylemde kullanılan pankartları hazırladıkları gerekçesiyle 3 kişi hakkında dava açıldı. Pankartta yazılı “riyakar” sözcüğüyle ilgili açılan kamu davasında, Başkan Türkmen müşteki sıfatıyla yer alırken, Samet S. (24), Yakup G. (21), Davut S. (34) sanık olarak yer aldı.

Akçaabat Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen ve TCK’nın 125. Maddesinin çeşitli bentlerine göre hakaret suçu işledikleri belirtilen 3 kişi, savunmalarında yaptıkları eylemleri gerekli izinleri alarak yaptıklarını, pankartları kendilerinin hazırladığını ancak “riyakar” sözcüğünün hakaret anlamı taşıdığını bilmediklerini söylediler. Mahkemede kendilerinin yalnızca haklarını aramak istediğini ifade eden sanıklar, “riyakar” sözcüğünü de hakaret amaçlı değil, eleştiri amaçlı kullandıklarını beyan ettiler.

Mahkeme hakaret suçu işledikleri gerekçesiyle 3 kişiye 7 bin 80 TL para cezası verirken, sanıkların sabıkalarının bulunmaması ve mahkemede iyi halleri nedeniyle cezayı 5 yıl erteledi.

Sanıklardan Samet S. ise karara tepki gösterirken, kendilerinin belediye tarafından mağdur edildiklerini ve haklarını alamadıklarını belirtti. Bunun için protesto gösterisi yaptıklarını kaydeden Samet S., “Biz Yeni Mahalleliler olarak belediyenin imar uygulaması nedeniyle mağdur edildik. Bizim mahallenin dışında başkaları kamulaştırma bedeli alırken, uygulama nedeniyle bizler ise hakkımızı alamadık. Bunun için sesimizi duyurabilmek maksadıyla protesto gösterileri yaptık. Hani bu ülkede demokratik haklar vardı? Bize niye yok? Biz toplumun zayıf halkaları mıyız? Pankartta yazan bir sözcük yüzünden 7 bin TL ceza yedik. Peki, bizim haklarımız ne olacak? Bizim bunca hakkımız yenildi” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler