Türkmen'den Önemli Açıklamalar

Türkmen'den Önemli Açıklamalar

Türkmen'den Önemli Açıklamalar

Türkmen, Güney Çevre Yolu Çözümdür.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat’ta yapılacak olan kavşak ve alt geçitlerle ilgili sitemize özel açıklamalarda bulundu.  Başkan Türkmen, Trabzon’un trafiğini rahatlatacak projenin Güney Çevre yolu olduğunu ve bunun gündemde tutulması gerektiğini savundu. Başkan Türkmen “Trabzon’da mevcut yolların işlevliğini geliştirmek gerekiyor. Fakat Trabzon’un trafikte çözümü Güney Çevre yoludur.  Kanuni Bulvarı ve bunun gibi çalışmalar Güney Çevre Yolu’nu ötelememesi gerekir. Yapacağımız çalışmalar Güney Çevre Yolu’na daha ihtiyaç yok dedirtmemek ve yolu gündemde tutmaktır ” dedi.

Yolun Sahilden Geçmesine İzin Vermeyiz.

Akçaabat’ta Fatih Stadyumu ile Yıldızlı Tüneller arasında yapılacak yol çalışmasına da değinen Başkan Türkmen, proje üzerinde çalışıldığını ve nihai sonucun kısa sürece çıkmasını beklediklerini ifade etti. Başkan Türkmen, “Trafik bölgemizin bir sorunu. Şimdi Akçaabat geçişi ile ilgili bir çalışma yapılıyor. Bu seçenekler arasında yolu sahilden geçirmek düşüncesi de vardı. Ama biz buna izin vermeyiz. Yaylacık, Söğütlü ve Yıldızlı sahilini doldurarak heba edilmesine izin vermeyiz. Nitekim de bu projeden vazgeçildi ve şimdi mevcut yolun genişleterek işlevliğini artırmak planlanıyor” dedi.

Yaylacık, Söğütlü ve Yıldızlı bir Atakum Olabilir.

Söğütlü sahilinin insanların nefes alabilecekleri çok değerli bir yer olduğunu dile getiren başkan Türkmen “Söğütlü, Yıldızlı ve Akçaabat sahili insanlarımızın istifadesine sunmak gerekir. Burada şuan 30 bin nüfus var. Kısa sürede 60 bin nüfus olması bekleniyor. Bu insanların çıkıp dolaşacakları yer sahillerdir. Sadece Akçaabat’ta değil Ortahisar’da oturanların bile gelip rahat dolaşabilecekleri, zaman geçirebilecekleri yer Söğütlü ve Yıldızlı sahilleri olabilir. Burasını Samsun Atakum’daki gibi planlayıp insanların kullanımına sunmamız lazım” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler