Türkiye ve Akçaabat yepyeni bir okulla tanıştı: Uğur Hazırlık Liseleri

Türkiye ve Akçaabat yepyeni bir okulla tanıştı: Uğur Hazırlık Liseleri

Akçaabat’ın en yeni eğitim kurumu, kendi alanında Türkiye’yi yepyeni bir okul konseptiyle tanıştıran Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi.

Türkiye ve Akçaabat yepyeni bir okulla tanıştı: Uğur Hazırlık Liseleri

Akçaabat’ın en yeni eğitim kurumu, kendi alanında Türkiye’yi yepyeni bir okul konseptiyle tanıştıran Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi.  Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bünyesinde açılan, 2013-2014 eğitim yılında ilk öğrencileriyle buluşan ve Türkiye’yi yepyeni bir okul konseptiyle tanıştıran, Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi üniversiteye hazırlık aşamasında olan öğrenci velilerin ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere oluşturuldu.

Uğur Hazırlık Liselerini Akçaabat Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi Müdürü Aziz Sonkaya’dan dinledik:

 

Müdürü olduğunuz Uğur Hazırlık Liselerini bize kısaca anlatır mısınız?

Uğur Hazırlık Lisesi öğrenci ve veli ihtiyaçları analiz edilerek oluşturulmuş yeni bir okul modeli. Bu yıl Türkiye genelinde, Akçaabat’ın yanı sıra İstanbul ve Antakya’da da Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi var. Önümüzdeki yıl bu sayının 50 olması planlanıyor. Ama biz bölgemizin böyle bir okula ihtiyacı olduğunu düşünerek ilk uygulayıcılarından olmak istedik.

Bölgemize güçlü ve nitelikli bir okul kazandırmak sorumluluğuyla hareket ettik. Şu anda okulumuzdaki öğrenci veliler, aldıkları eğitim-öğretim hizmetinden de, rehberlik ve kariyer çalışmalarından da son derece memnunlar. Onların memnuniyetini görmek bize de güç veriyor.

 Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi başarıyı adım adım izleyen bir okul: nitelikli bir lise eğitimi verirken, uyguladığı Akademik Kur Sistemi (AKS) ve Kariyer Planlama Modeli ile geleceğin başarılı gençlerini yetiştiriyor.

Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi’nde 4 yıllık lise eğitimi 2 kademeden oluşuyor: İlk kademeyi oluşturan 9. ve 10. sınıfta öğrencinin temel akademik becerilerinin ölçülmesi, kariyer planlama, mesleki gelişim süreçleri izleniyor. 2. kademeyi oluşturan 11. ve 12. sınıflarda ise, ilk kademede belirlenen hedefler doğrultusunda üniversite giriş sınavlarına hazırlık amacıyla çalışmalar yapılıyor.

Akademik Kur Sistemi Nedir?

Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi’nin her 2 kademesinde uygulanan Akademik Kur Sistemi‘nde bir öğretim yılı 4 kurdan oluşuyor. Her kurun 8. haftasında, öğrencilere temel derslerden Akademik Gelişimi İzleme Sınavları (AGİS) uygulanıyor. Her öğrenci için ayrı ayrı düzenlenen AGİS raporlarında, öğrencinin akademik yeterlilik düzeyi Temel, Yeterli ve İleri olmak üzere 3 farklı yeterlilik düzeyinde ele alınıyor. AGİS Raporlarına göre her ders için tamamlama ve pekiştirmeye yönelik etüt programları yapılıyor. Öğrencinin ihtiyacına uygun bireyselleşmiş çözümler üreten Akademik Kur Sistemi, öğrencinin akademik sürecini sürekli izleme ve gereği durumunda tamamlama fırsatı sunuyor.

Uğur Hazırlık Lisesinde Kariyer Planlama Nasıl Yapılıyor?

Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi, üniversite hazırlık sürecini hem akademik hem de kariyer planlama açısından bir bütün olarak ele alan tek okul. Her öğrencinin yaşam önceliklerine, beklenti, yetenek ve ihtiyaçlarına uygun gerçekçi seçeneklerle kariyer yolu oluşturuluyor. Kariyer Yolu belirlenirken, önce Kariyer Eğilimi Testi (KET)  ile öğrencinin baskın kişisel özellikleri ve bu özelliklere uygun meslek grupları belirleniyor. Farklı meslek gruplarından iş yaşamının içindeki profesyonellerin danışmanlığında yürüyen meslek ön okulları ile öğrenciler, ilgi ve yetenekleri bulunan meslekler ile ilgili gölge iş deneyimleri yaşayabiliyor, daha üniversiteye başlamadan o meslekle ilgili gerçekçi fikirlere sahip olma imkânı buluyorlar.

akcaabat-ugur-saglik-meslek1.jpg

 

  Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi öğrencileri Kariyer Danışmanı, Eğitsel Danışman ve Bireysel Danışman olmak üzere 3 farklı uzmandan destek alıyorlar.

Hem Akademik Kurs Sistemi hem de Kariyer Planlama sürecinde, Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi’nin velileri de adım adım tüm gelişmelerden haberdar ediliyor, hem yüz yüze hem de teknolojinin sağladığı sınırsız imkânlarla sürekli bilgilendiriliyorlar.

Nasıl bir kadro oluşturdunuz?

Kaliteli, deneyimli, nitelikli eğitimi hedef belirlemiş tecrübeli bir öğretmen kadromuz var. Uğur Hazırlık Anadolu Lisesinde oluşturulmuş böyle bir kadronun öncelikli hedefleri arasında Öğretmen-Öğrenci-Veli üçgeninde merkez olan öğrencinin Akademik Gelişimi ile ilgili bilgi alışverişinin sistematik bir şekilde yürütülmesidir. Ayrıca oluşturduğumuz kadromuzun temel ilkelerinden bir diğeri de mesleğini ve öğrencisini seven, bilgili , donanımlı bireyler yetiştirmektir. Uğur Hazırlık Anadolu Lisesinde müdüründen öğretmenine, hizmetlisinden güvenliğine kadar tüm kadro öğrencinin Akademik başarısına odaklanmış durumdadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim