Türkiye Şampiyonu Oldu

Türkiye Şampiyonu Oldu

Türkiye Yıldızlar Ferdi Boks Şampiyonası'na katılan 2 boksörümüz 1 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Türkiye 2. Liği elde etti.

55 İl’den 419 sporcunun katılımı ile Zonguldak’ta düzenlenen Türkiye Yıldızlar Ferdi Boks Şampiyonası, yapılan final karşılaşmalarıyla sona erdi.

 

Şampiyonada Akçaabat’ımızı temsil eden boksörlerimizden 60kg’da Osman Tolip, 38 sporcu arasından Türkiye Şampiyonluğuna ulaşırken, bir başka sporcumuz 66kg’da Hasan Ali Şengün ise 22 sporcu arasında Türkiye 2.Liği elde ederek büyük bir başarıya imza attılar.

 

Konu İle ilgili açıklama yapan Boks Milli Takım Antrenörü Mehmet Değermenci, Boks Federasyonunun 2010 yılı faaliyet programı içerisinde yer alan şampiyonada sporcularımın güzel bir performans sergileyerek 1 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak küçümsenemeyecek bir başarı elde ettiler. Hedeflerinin 2 altın madalya kazanmak olduğunu ancak final müsabakasından 66kg sporcum Hasa Ali, Avrupa şampiyonu rakibi ile kıran kırana geçen müsabakanın son raunt’ta rakibine verdiği bir sonucunda müsabakadan 3-2 sayı ile mağlup ayrılarak gümüş madalyada kaldığını söyledi.

 

Sporcularının elde ettikleri bu başarıdan dolayı Milli takıma gitme hakkı elde ettiklerini belirten Değermenci, Haziran ve Ağustos ayları içerisinde düzenlenecek olan Avrupa ve Dünya boks şampiyonalarında ülkemizi temsil

edebilmek için Milli Takım kamplarında ter dökecekler, dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor