Turizm Masaya Yatırıldı

Turizm Masaya Yatırıldı

Akçaabat Belediyesi’nce düzenlenen Akçaabat Dağ ve Yayla Turizm Güzergahı projesi kapsamında Hıdırnebi Yaylası, Ayana Tepesi ve çevresi Turizm Projelerinin değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

Düzenlenen değerlendirme toplantısında, Akçaabat’ın şehir merkezindeki turizm potansiyeli yanında , dağ ve doğa turizmi konusunda da önemli bir potansiyele sahip olduğu anlatıldı.  Göl, şelale, yamaç, yayla ve tepe noktaları gibi doğal peyzaj alanlarından oluşan ve her biri birer turistik durak noktası olabilecek bu alanların çeşitli çağdaş planlamalar ve düzenlemelerle birbirine bağlanması ile bölgeye yeni bir destinasyon kazandırılması hedeflendiği belirtildi. Bölgede yapılacak olan dağ otelleri, konaklama tesisleri, sosyal tesisler, spor tesisleri, çeşitli yürüyüş yolları ve seyir terasları vb. yatırımlar ile bölge insanına sosyal, kültürel, psikolojik ve ekonomik açıdan önemli katkı sağlayacağının üzerinde duruldu. Bu kapsamda, Akçaabat Dağ ve Yayla Turizm Güzergahı içerisindeki en önemli merkezlerden biri olan Hıdırnebi Yaylası’nın turizm amaçlı planlaması hakkında Şehir Plancısı Dr. Hakan Yazar ile Avusturyalı İnput Firması Yöneticisi Hannes Triebnik tarafından proje sunumu yapıldı. Proje sunumlarından bölge hakkından incelemeler, analizler ile imar planı kararları ve öneriler hakkından bilgi paylaşıldı.

Hamam Çimeni Çarşısı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Tarım ve Orman Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü İl Şube Müdürü Akif Ümüzer, Orman Genel Müdürlüğü Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Koordinatör Mehmet Akif Eraslan, , Trabzon Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren, Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Mera Birim Sorumlusu Tamer Kazaz, Akçaabat Belediyesi Meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat’ta turizmin öncelikli sektör olduğunu vurgulayarak “ Turizmin gelişmesi için ilçemizde pek çok unsur var.sefik-turkmen-011.jpg Bunları değerlendirmek için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Akçaabat Dağ ve Yayla Turizmi Turizm Koridoru Planlaması da bunlardan biridir. Yatırımlarımızı bu plan dahilinde sürdürmek istiyoruz. Sahilden başlayıp, Ortamahalle, Akçatepe, Hıdırnebi üzerinden Sera Gölüne inen bir koridor üzerinde belirli yerler tespit edildi. Buraların turizm açısından değerlendirilmesi öngörüldü. Uzungöl’den sonra Trabzon’da en çok rağbet edilen Hıdırnebi’yi bu projenin merkezi yapmak istiyoruz. Otel, eğlence ve aktivite merkezleri ile bu hattı cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Akçaabat ilçe merkezinden Akçatepe’ye teleferik projesi de hazırlattık.” İfadelerini kullandı.

 

Toplantıda düşüncelerini dile getiren Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise “Hıdırnebi Trabzon açısından önemli bir noktadır. Bu tür projeler olması gereken ve örnek teşkil eden projelerdir. Ancak bölgemizin yaylalarındaki çarpık yapılaşmalar hepimizi üzmektedir. Akçaabat’taki bu proje hayata geçirildiğinde Karadeniz’de örnek bir turizm merkezi meydana gelecek. Bunu başarabilmek birçok projenin önünü açacaktır. Böylesine geniş çaplı bir projeyi titizlikle hazırlayan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e ve ekibine teşekkür ediyorum.” Diye

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler