Turizm Haftası Kutlandı

Turizm Haftası Kutlandı

Turizm Haftası Kutlandı

Akçaabat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nce  Turizm Haftası dolayısıyla  bir etkinlik düzenlendi.  Mezun olan öğrencilerin de çeşitli gösteriler sunduğu program, izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

Akçaabat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen tören, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Milli Eğitim Akçaabat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Kasap, diğer Okul müdürleri öğrenci velileri öğretmenler katılımıyla gerçekleştirildi. akcaabatajans

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel törende yaptığı konuşmada özellikle ara eleman yetiştirme konusunda Meslek Okullarının belli bir görevi olduğunu belirterek “Turizm sektöründeki eleman ihtiyacının artmasıyla meslek olan talep de çoğalıyor. Akçaabat'ta turizm ile ilgili kayda değer gelişmeler mevcut. Bu gelişmelerle birlikte nitelikli eleman ihtiyacı da artıyor. Öğrencilerimizin eğitim gördükleri bölümlerde gerekli çalışmaları yaparak hem öğrencilerimizin hem de turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlıyoruz. ” diye konuştu.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat olarak uzun yıllardır turizme en önemli değeri verdiklerini ve bunun meyvelerini alma zamanının geldiğini dile getirdi Başkan Türkmen "Akçaabat olarak yıllardır hep turizm diyoruz. Çünkü turizm bir bacasız fabrika gibidir. Akçaabat bu konuda önde giden şehirler arasında yer alır. Sahilde bulunan lokantalarımız, yaylalarımız tarihi yerlerimiz gelip gören herkes tarafından takdir ediliyor. Fakat buralarda kalifiye eleman ihtiyacı da doğmaktadır. Bu ihtiyacı da buradan mezun olan sizler karşılayacaksınız. Buradan size bir tavsiyem olsun. Yaptığınız işi sevin. İnsanı sevin, doğayı sevin. Bunları yaparsanız işinizde çok daha başarılı olursunuz” dedi.

Okul Müdürü Ahmet Kasap ise yaptığı konuşmada, okuldan mezun olan öğrencilerin  işlerinin hazır olduğunu dile getirdi. Müdür Kasap "Son yıllarda artan turizm hareketleri ile birlikte okulumuzun önemi daha da artmaktadır. Okulumuzdan mezun olan her öğrencinin kısa sürede istihdam imkanı mevcuttur. Gençlerimizin milli duygulara sahip, Büyük Türkiye'nin işleyen çarklarından biri olduklarını bilen gençler yetiştirdiğimiz için çok mutluyuz. Öğrencilerimizin yetişmelerine katkıda bulunan sayın yetkililerimize, velilerimize, sektörlere ve STK'lara teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mezun olacak öğrenciler tarafından birinci sınıf öğrencilerine kepçe devir teslimi yapıldı ve aşçılık andı okundu. Tören öğrencilerin belge alımı ve çeşitli gösteriler ile sona erdi.

akcaabat-turizm-otelcilik-kaymakam-soner-senel1.jpgakcaabat-turizm-otelcilik5.jpgakcaabat-turizm-otelcilik8.jpg

akcaabat-turizm-otelcilik.jpgakcaabat-turizm-otelcilik1.jpgakcaabat-turizm-otelcilik2.jpgakcaabat-turizm-otelcilik3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler