TÜKMEN'E ÇAĞRI


Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen seçildiği gün yaptığı toplantıyı dün gibi hatırlıyorum.  Akçaabat'ta çarpık kentleşmeye son vereceğiz.? Demişti.

 

Evet dediğini yaptı, Önce kendi şehrin merkezine iş merkezini dikti ardından da belediye binasını. Şehir adeta kapalı kutu halini aldı. İmdada sahil yolu yetişti yetişmesine de bu Safer de sahil köftecilerle doldu taştı.

 

Ne hikmetse Akçaabat’ta bir spor kompleksini yapma gereğini duymayan belediye Akçaabat Kültür ve Halkoyunları festivalliyle yetiniyor. Ne gençler için bir proje üretiliyor nede gençlerin spor yapmasını sağlamak için bir alan oluşturuldu. Türk Sanat Müziği Korosu haricinde başka faaliyetinin olduğunu göremedik.

 

2011 Avrupa Gençlik Yaz Oyunlarına hazırlanan bir kentte değişen ve gelişen bir kentin hemen yanı başında olan bir ilçenin kendine ait ne bir salonu var nede bir spor tesisi. Trabzon Valiliği tarafından Yaylacık mahallesine yapılan gençlik merkezi gençlere hizmet veriyor. Yani belediyenin yapamadığını valilik yapıyor.

 

Evet, gelinen noktada Akçaabat Belediyesine düşen Kireçhane sahilinde ki dolgu alanına Akçaabat a hitap edebilecek gençlerin boş vakitlerini spor yapabilecek geniş kapsamlı bir spor kompleksi kurması gerekir. Bu alanda semt sahası yanı sıra tenis kortlarından basketbol alanlarına kadar geniş kapsamlı bir alan yapılmalı.

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum