TS'den Hatıra Ormanı

TS'den Hatıra Ormanı

Trabzonspor kulübüne emeği geçmiş kaybedilen değerlerin yaşatılması ve çeşitli kazalarda hayatlarını kaybeden taraftarlar adına oluşturulan Anıtpark Hatıra Ormanı'nın temel atma ve fidan dikme töreni gerçekleştirildi.

Trabzonspor kulübüne emeği geçmiş kaybedilen değerlerin yaşatılması ve çeşitli kazalarda hayatlarını kaybeden taraftarlar adına oluşturulan Anıtpark Hatıra Ormanı'nın temel atma ve fidan dikme töreni gerçekleştirildi.

 

Trabzon Belediyesi tarafından tahsis edilen ve 100. Yıl Parkı içerisinde oluşturulan hatıra ormanı açılışına Başkan Sadri Şener ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, eski Başkanlarımız Özkan Sümer, Mustafa Günaydın, kurucularımız, kurullarımız, hayatını kaybeden taraftarlarımızın aileleriyle birlikte dostluk fidanlığı oluşturulan Giresunspor Başkanı Olgun Peker, Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Samsunspor Başkanı Hakkı Tomaç, Pendikspor Başkanı Nurettin Beşinci, Afyonkarahisar Başkanı Hikmet Bülbül, Keçiörenspor Başkanı Halit Öngün, Menemenspor Başkanı Armağan Öktenoğlu, Çorumspor Başkanı Enver Şen, Çankırı Belediyespor Başkanı Sevda Şireci, Araklıspor Başkanı Mehmet Özderya, Güngören Belediyespor Başkanı Yahya Baş, İstanbulspor Başkanı Ömer Sarıalioğlu, Pazarspor Başkanı Mustafa Taşkın, Yalıspor Başkanı Engin Kara, Akçaabat Sebatspor Başkanı Cemil Kalkışım, Lüleburgazspor Başkanı Siyami Aslan, Sarıyerspor Başkanı İbrahim Bozan, Balıkesirspor Başkanı Rafet Çetinel, Gölcükspor Başkanı İsmail Gençdemir, Gaziosmanpaspor Başkanı Mehmet Öztürk, Siirtspor Başkanı Fadıl Akgündüz, Bayrampaa Başkanı Mustafa Sarmusak, Kocaelispor Başkan Yardımcısı Ferit Okan Tarı, Alibeyköyspor Başkan Yardımcısı Seyman Gençtürk, Rizespor Asbaşkanı Ömer Ofluoğlu, Beykozspor Başkan Yardımcısı Zafer Baş, Körfez Belediyespor Başkan Yardımcısı Mehmet Şendoğan, Sürmenespor Başkan Yardımcısı Sinan Koca, Ankara Demirspor Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Uras, Yalovaspor Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Karaalioğlu, Sakaryaspor Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Buruşoğlu ve Tepecikspor Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Keskin katıldılar.

 

Törende konuşan Vali Kızılcık, sporun toplumların huzur ve barış içerisinde yaşamaları için artık hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirterek, ''Bunun en güzel örneğini Trabzon'da şehirle bütünleşmiş Trabzonsporumuz’un her alandaki aktivitelerinde sosyal sorumluluk projelerinde görmek ve yaşama imkanına sahibiz. Nitekim bugün de bu sorumluluk projelerinden birini hep beraber hayata geçirmenin heyecanını ve hazzını yaşıyoruz'' dedi.

 

Trabzonspor için hayatını kaybeden taraftarlarının da bulunduğunu dile getiren Kızılcık, şunları söyledi:

 

''Bu kulüp, uğrunda hayatını vermiş olanları unutmadığını ve unutmayacağını tüm Trabzon'a ve insanlığa gösterdiği gibi, onların anısına bir anıtı dikme kadirşinaslığını da sergilemiştir. Bu anlamda Trabzonsporumuz’un çok değerli başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Büyük olmak sosyal sorumluluğu ve müesseseleşmeyi de gerektirir. Bu sosyal mekanın tüm Trabzonumuz’a, ülkemize örnek olmasını, diğer güzide yerlerimizde de aynı sosyal sorumluluk projelerinin adım adım hayata geçirilmesini temenni ediyorum.''

 

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in açılış için Trabzon'a geldiğini ancak açılışa kısa bir süre kala rahatsızlandığını belirterek, ''Tansiyonu yükseldiği için kardiyolog meslektaşlarımızın yanına gönderildi. Büyük bir kulübün başkanı olan Şener, bu güzel hatıraya o kadar önem verdi ki hemen acil müdahalesi sonrası tekrar buraya geldi'' diye konuştu.

 

Trabzon'un futbolun ve sporun beşiği olduğunu ifade eden Gümrükçoğlu, ''Trabzon bu yapısını sürdürecek, mazideki şampiyonluklarını devam ettirip taçlandıracaktır. Belediyenin bu orman için yaptığı katkı çok önemli değil, bir katkıda bulunuyorsak ne mutlu bize'' dedi.

 

Genel Sekreterimiz Hasan Yener ise Trabzonspor'un elde ettiği kupalarla ve başarılarla Türk futbolunda devrim niteliği taşıyan adımlar attığını belirterek, ''Trabzonspor, Anadolu'dan şampiyon çıkabileceğinin örneğini vermiştir. Elbette Trabzonspor'un, bu seviyeye ulaşmasında birçok kişinin emeği, alın teri, bilgisi, desteği ve duyarlılığı önemli rol oynamıştır. İşte oluşturduğumuz Anıtpark Hatıra Ormanı Projesi hem Trabzonspor'un kurumsal başarılarını simgeleyen bir anıt hem de kaybettiğimiz değerlere saygı amacı taşımaktadır'' diye konuştu.

 

Trabzonspor boyutundaki kulübün hareket alanının öncelikle bulunduğu kenti, ardından yaşadığı bölgeyi ve sonrasında tüm ülkeyi kapsayan bir açılımı içerdiğini anlatan Yener, ''İşte bugün aramızda bulunan 35 profesyonel kulüp başkanı ve temsilcisinin verdiği mesaj da bunun en önemli ispatıdır. Dört büyük kulüpten biri olan Trabzonspor, Anadolu futbolunun lideri, öncüsü, destekçisidir. Anıtpark projesinde bu kulüpler tarafından dikilecek her fidan büyüyüp orman haline geldi mi Trabzonspor ile Anadolu futbolunun geçmiş yıllara dayanan bütünleşmesinin en güzel simgelerinden biri olacaktır. Bu vesileyle tüm spor değerlerimize, Trabzonspor yolunda vefat eden taraftarlarımız da dahil olmak üzere yüce Allah'tan rahmet, camia olarak bir kez daha başsağlığı diliyoruz'' ifadelerini kullandı.

 

Kazada kardeşi Hasan Sevgi'yi kaybeden Mehmet Sevgi ise, ''15 Nisan 1992 yılında Trabzonspor-Beşiktaş maçını izlemek üzere Samsun'a giden kardeşimi dönüş yolunda kaybettim. Buradan bir kez daha hayatlarını kaybeden taraftarlarımızı rahmetle anıyoruz. 18 yıl sonra hatırlanmamız bizi duygulandırdı'' dedi.

 

Çankırı Belediyespor Başkanı Sevda Şireci ise bun anlamlı organizasyona katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Trabzonspor’un bizde farklı bir yeri var. Kente geldiğimizden beri çok iyi ağırlandık. Gördüğümüz birlik beraberlik bizi çok etkiledi” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından hatıra ormanın yapımına büyük katkı yapan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na Başkanımız tarafından bir plaket takdim edildi.

 

Başkanımız Şener de kısa bir konuşma yaparak, ''Trabzonspor sevdası uğruna hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. Türkiye'nin çok önemli 35 kulüp başkanı burada. Teşrifleri için de teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

 

Siirtspor Başkanı Fadıl Akgündüz, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir aktiviteyi birlikte yaşamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ''Trabzonspor, Anadolu kulüpleri için örnek bir kulüp. Bugün bunu bir daha göstermiş oldu. Davet edildiğimiz için mutluyuz. Trabzonspor yönetimine teşekkür ederim'' dedi.

 

Futbolda amaçlarının, Trabzonspor'un yıllarca Anadolu'da futbolda yaşadığı büyük başarıları yakalamak olduğunu kaydeden Akgündüz, şöyle konuştu:

 

''Güneydoğu'da aynı örnekleri tekrar edebiliriz diye çalışma yürütüyoruz. Geçmişte milli oyunculardan ikisini kiralık olarak Trabzonspor'a göndermiştik. İstanbul takımlarının 5 kat azına bu futbolcuları Mehmet Ali Yılmaz Bey döneminde Trabzonspor'a vermiştik. Bu Siirtspor ve Trabzon arasında fark gözetmediğimizin göstergesiydi. Yine bu tür şeyler yapmaya hazırız.''

 

Akgündüz, Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde yapacakları maçın GAP Arena Stadı'nda oynanacak olmasına ilişkin olarak ise şunları kaydetti:

 

 

 

''Türkiye'de yaşanması gereken tablolar bunlar. Biz nasıl Siirt'ten buraya gelmiş bu ülkenin bir parçasından diğer bir parçasına bir bütünlüğünü temsil ediyorsak Trabzon'un Güneydoğu halkı tarafından kucaklandığını o gün göreceğiz inşallah. Kupayı Trabzon'un kazanmasını istiyoruz. Biz de Anadoluluyuz. Hediye edilen Trabzonspor kravatını kendi kulübümün rengi gibi hemen taktım. Bir ülkenin bütünü kalkınmaz ise o ülke dünyaya açılamaz. Ne zaman ki Türkiye, üç İstanbul takımının şampiyonluğu yaşamadığı, her ilin şampiyon olabildiği bir seviyeye gelirse biz de La-Liga, Premier Lig gibi dünyada izlenir lig haline geliriz. Bunun için Anadolu kulüplerinin güçlendirilmesi gerekir.''

 

Konuşmaların ardından yönetim kurulu tarafından yapımına karar verilen ve İç Mimar Aytaç Akyüz tarafından tasarlanan 'Bir Sevda Uğruna' anıtının temeli katılımcılar tarafından atıldı.

 

Daha sonra da 35 profesyonel kulübün başkanları ve temsilcileri, dostluk fidanlığında kendi kulüplerine ayrılan bölümde fidanlarını diktiler. Ardından da Atatürk Köşkü’nü gezdiler.

 

Program sonrası davete katılan kulüp başkanları Cemilusta Köfte salonunda ağırlandı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor