Trabzon'dan Soylu'ya Destek

Trabzon'dan Soylu'ya Destek

Trabzon'dan Soylu'ya Destek

AK Parti Trabzon İl Başkanlığının öncülüğünde bir araya gelen partililer, bazı sivil toplum örgütü mensupları ve vatandaşlar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya destek için basın açıklaması yaptı.

Ellerinde "Osmanlı'nın torunu, Trabzon'un gururu, seviyoruz seni Süleyman Soylu", "Karadeniz'in yiğit evladı Soylu Bakanımız" yazılı afişler ile çeşitli pankartlar taşıyan grup, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı Atatürk Alanı'nda toplandı.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu, burada grup adına yaptığı açıklamada, Ankara'nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atılmasını asla tasvip etmediklerini söyledi. Dilekoğlu, şöyle devam etti: "Lakin üstüne basarak da belirtmek isteriz ki verilen bu tepkinin sebebi Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanı olduğu CHP'nin milletimizin gözüne soka soka, canını acıtırcasına terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile yaptığı iş birliğidir. CHP neden bu hale düştüğünü sorgulamak yerine terörü bertaraf eden, terör örgütlerinin korkulu rüyası İçişleri Bakanımız, şehrimizin evladı Süleyman Soylu'yu istifaya davet ediyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Hiç kusura bakmasınlar." Dilekoğlu, CHP İl Örgütünü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu istifaya davet ettikleri için eleştirerek, "Süleyman Soylu'ya karşı yapılan bu çirkin kampanyada asıl kasıt, Soylu Bakanımız nezdinde hükümetimizedir, Bakanlar Kurulumuzadır, Sayın Cumhurbaşkanımızadır. Trabzonluluğu ön plana çıkararak Trabzonlulardan seçimde destek isteyenlerin, Trabzon'un yiğit evladı Soylu'yu istifaya çağırmaları en basit tabiriyle aymazlıktır." diye konuştu.

"Hani Trabzonluluk siyaset üstü bir kavramdı?" ifadesini kullanan Dilekoğlu, şunları kaydetti:

"Hani Trabzonluluk önemliydi? Demek ki sizin için Trabzonluluk da siyasi hedeflerinize ulaşmak için HDP ve terör yandaşları ile iş birliğinizi örtülemek için kullandığınız en büyük argümanmış. Süleyman Soylu ve Süleyman Soylu ile beraber Bakanlar Kurulunda bakan olarak, arkadaşı olarak çalışan bu ülkede Genelkurmay Başkanlığı yapmış, terörle mücadele etmiş ve şimdi de Milli Savunma Bakanımız olarak devam eden Hulusi Akar paşamıza, Süleyman Soylu Bakanımıza, hükümetimizin bütün mensuplarına, Cumhur İttifakımızın genel başkanlarından Sayın Devlet Bahçeli'ye, Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yapılabilecek her türlü olumsuzluğun, aksi söylemlerin dimdik Trabzonlular olarak her zaman karşısında ve büyüklerimizin yanındayız."

 

Açıklamaya, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, ilçe başkanları ve belediye başkanları ile diğer ilgililer katıldı.

 

Trabzon Sivil İnisiyatifi de destek verdi

 

Trabzon Sivil İnisiyatifi de Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması yaparak Bakan Soylu'ya destek verdi.

 

Ensar Vakfı Trabzon Şube Başkanı Ömer Topaloğlu, burada grup adına yaptığı açıklamada, "Sayın Bakanımız Süleyman Soylu aleyhine bir algı oluşturulması, hem çirkin bir yakıştırma hem de anlamsız bir tutumdur. Sayın Bakan Süleyman Soylu'nun, bu ülke için verdiği ölümcül mücadelenin bir aşamasında CHP mensupları için sarf ettiği sözlerinin, bugünkü saldırının dayanağı olarak gösterilmesi ve Sayın Bakanımızın istifasının istenilmesi kabul edilemez bir durumdur. Vatandaşın cenaze anındaki doğal tepkisini siyasi kazanıma dönüştürme gayretleri geçmişte olduğu gibi yine sonuçsuz kalacaktır." ifadelerini kullandı.

 

Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemde, Bakan Süleyman Soylu'nun istifasını istemenin yanlışların en büyüğü olduğunu belirten Topaloğlu, "Trabzon'daki sivil toplum kuruluşları ve dernekler olarak, Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'nun her zamankinden daha fazla arkasında olduğumuzun bilinmesini istiyor ve bunu tüm Türkiye'ye ilan ediyoruz." dedi.

soyluya-trabzon-destegi2.jpgsoyluya-trabzon-destegi3.jpgsuleyman-soylu-detsek.jpgsoyluya-akcaabattan-destek.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler