Trabzon'da KESK'e suç duyurusu

Trabzon'da KESK'e suç duyurusu

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları bugün suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı makalede hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan KTÜ Öğrencisi Berivan B.’nin tutuklanması sonrası KESK üyelerinin yaptığı basın açıklamasıyla ilgili AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları bugün suç duyurusunda bulundu.

Trabzon Adliyesine giderek suç duyurusu öncesinde açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, “KTÜ(Karadeniz Teknik Üniversitesi) Kollektif grubu tarafından Cumhurbaşkanımıza en ağır ifadelerle hakaret eden ve tutuklanan Berivan  B.’nin yapmış olduğu bu eylemi masum bir gazetecilik örneğiymiş gibi gösteren, iftiraları ve hakaretleri özgürlük çerçevesi içerisindeymiş gibi anlatan, şahsın gazeteci olmadığı halde kendini gazeteci gibi lanse edip, söz konusu hazırlamış oldukları hakaret metnini Mahkeme tarafından suç unsuru ilan edilmesine rağmen toplu halde basına karşı okuyan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden ve bunları destekleyen KESK Başkanı ile bileşenlerini esefle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Küçükali, sözlerine şu şekilde devam etti: “CHP il başkanı Güzide Uzun’un ise bu durumu fikir özgürlüğü olarak yansıtmasını akıl tutulması olarak görüyoruz. Berivan B.’nin Cumhurbaşkanımızın da adını verdiği yazısında ise “kanlı katil” ifadesini kullanması nasıl ifade özgürlüğü altına giriyor.

Vatan haini Can Dündar’ında paylaşımı destekler nitelikte. Bunca hakaret ve iftira dolu açıklamalar yapanlar gazetecilikten dem vurup, insan hakları evrensel beyannamesinin ardını sığınıyorlar.

Bu açıklamaları hiçbir şekilde kabul etmiyor, elimizden geleni de hukuk mücadelesi çerçevesinde, yine insan hakları noktasında, sonuna kadar yerine getireceğimizi buradan ilan ediyoruz.

Bilinmesini isteriz ki kimse bu hakaretleri ifşa ettiğimiz için, savcılığa ihbar ettiğimiz için ne bizleri ne Milletvekilimizi korkutamaz ve sindiremez. Ve yine bilinmesini isteriz ki Recep Tayyip Erdoğan bizim kırmızı çizgimizdir. Cumhurbaşkanımıza hakaret eden ifadelerle, nezaketsizlik sınırlarını ihlal edenler, o hudutta bizleri karşılarında her daim dim dik bulacaklardır. Burası değneksiz köy değildir, başı boş gezemezsiniz. Herkes yerini ve haddini bilecek”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset