Trabzon'da Cumhuriyet şöleni

Trabzon'da Cumhuriyet şöleni

Trabzon'da Cumhuriyet şöleni

Trabzon'da Cumhuriyet şöleni

Binlerce Bağımsız Türkiye Partisi sevdalısının katılımıyla Trabzon'da gerçekleşen coşkulu Cumhuriyet Bayramı kutlamasında konuşan Prof. Dr. Haydar Baş, "Geçmişte bu bayramda herkes tebrik edilir, ama Türk milleti asla öne geçirilmez ve tebrik edilmezdi. Ama Allah bu millete nazar eyledi ve şimdi coşkuyla bayramını kutlama noktasına geldi" dedi

 

Cumhuriyet, kuşkusuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından Türk milletine kalan en büyük miras... Türkiye, Cumhuriyet sayesinde geleceğine umutla bakıyor, dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi konumunu sürdürüyor. Cumhuriyete sahip çıkmak, onu korumak ve yaşatmak, Türk milletinin her ferdinin vazifesidir.

Cumhuriyet aynı zamanda vatan topraklarda bir ve beraber olmanın, kardeşçe yaşamanın da ortak paydası. İşte bu duygu ve heyecanla Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Trabzon'da coşkulu ve geniş katılımlı bir Cumhuriyet Şöleni düzenledi.

Söğütlü'de düzenlenen Cumhuriyet Kutlama Programı'na BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş da katıldı. Partililer ve vatandaşlar bir taraftan BTP kurmaylarının Cumhuriyet temalı özlü konuşmalarını dinlerken, öte yandan sergilenen halk oyunlarına iştirak etti.

BTP Trabzon İl Başkanı Nihat Hekimoğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı programda Prof. Dr. Mustafa Er, Gazeteci Hasan Hüseyin Tekin ve Tarihçi Emre Polat, BTP Genel Başkan Yardımcıları Dr. Abdullah Terzi, İbrahim Berk, Doç. Dr. Ahmet H. Kepekçi, Harun Kayacı, Lütfullah Önder birer selamlama konuşması yaptı. Çok önemli mesajların verildiği bu konuşmaların aralarında davul zurna eşliğinde horonlar tepildi, erik dalı oyunu oynandı. Türkiye'nin dört bir yanında gelen binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen coşkulu kutlamayı izleyen birçok vatandaş, 'İşte Cumhuriyet Bayramı böyle kutlanır' ifadelerini kullandı.

Binlerce kişi Gençliğe Hitabe'yi okudu

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında en dikkat çeken anlardan biri de Gençliğe Hitabe'nin her bir ağızdan okunması oldu. Programın sunuculuğunu yapan tarihçi Tahsin Aydın'ın 'Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir" şeklinde cümle cümle okuduğu Gençliğe Hitabe'nin cümleleri orada bulunan tim vatandaşlar tarafından tekrar edildi. Yükselen sesler Trabzon'un sokaklarında yankılandı.

Şimdi kendileri zillet yaşıyor

Coşkulu Cumhuriyet Bayramı şöleninin sonunda Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş bir konuşma yaptı. Milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Baş, "Bayramımız mübarek olsun. Cenabı Hak (c.c.) bu güzel günleri milletimize yaşamayı tekrar tekrar nasip eylesin" dedi. Çocukluğundaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından bahseden Prof. Dr. Baş, "Geçmişte bu bayramda herkes tebrik edilir, ama Türk milleti asla öne geçirilmez ve tebrik edilmezdi. Ama çocuk olduğumuz için bunun nedenini bilmezdik. Türkler böyle mahrum bırakılmış bir millettir. Ama Allah bu millete nazar eyledi ve şimdi coşkuyla bayramını kutlama noktasına geldi. Geçmişte Türk milletini bir zilletle yok etmeye çalışanlar, ben görüyorumki; şimdi o zilleti kendileri yaşıyor ve yaşayacaklar" ifadelerini kullandı.

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: "Ben Bağımsız Türkiye Partisi gençliği gibi şuurlu, atılgan ve doğru bir gençlik görmüyorum. Gençlerimiz çok zeki, çok akıllı. Başlarındaki hocaları fevkalede mükemmel. Çok mükemmel bir gençlik ordusu geliyor."

btp-akcaabat-haydar-bas.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler