Trabzon Üniversitesi Hedefi Tutturdu

Trabzon Üniversitesi Hedefi Tutturdu

Trabzon Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre lisans programlarında yüzde 100’ü aşan, ön lisans programlarında ise yüzde 97,4’lük doluluk oranı ile en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.

2020 YKS yerleştirme sonuçları doğrultusunda Trabzon Üniversitesi lisans programlarına bin 269 öğrenci yerleşirken, ön lisans programlarına ise bin 29 öğrenci yerleşti. Bu sonuçlara göre 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için lisans ve ön lisans programlarında açılan 2 bin 320 kişilik kontenjana 2 bin 298 öğrencinin yerleşmesiyle Trabzon Üniversitesi lisans ve ön lisans programlarının kontenjanları yüzde 99,2 doluluk oranına ulaştı.

Trabzon Üniversitesi, Fakülte bazında Fatih Eğitim, Hukuk, İlahiyat, İletişim ve Spor Bilimleri Fakültesi’nde yüzde 100’ü aşan doluluk oranı ile önemli bir başarı elde etti. Tercih edilme başarısını Meslek Yüksekokullarında da sürdüren Trabzon Üniversitesi, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu’nda yüzde 84,6, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’nda yüzde 94,9, Şalpazarı, Tonya, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nda ise yüzde 100’ü aşan doluluk oranı ile Meslek Yüksekokulları genelinde yüzde 97,4’lük doluluk oranına ulaştı.

 YKS yerleştirme sonuçlarını değerlendiren Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, Trabzon Üniversitesi’nin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen kontenjanlarda gurur verici bir doluluk oranına ulaştığını belirterek, “2020 YKS yerleştirme sonuçları doğrultusunda Üniversitemizin lisans programlarında yüzde 100’ü aşan, ön lisans programlarında ise yüzde 97,4’lük doluluk oranına ulaşması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. TRÜ ailesi olarak gerek bilimsel faaliyetlerimiz gerekse topluma hizmet sorumluluğumuz ve öğrenci odaklı bir üniversite olma anlayışımızla bu başarımızı gelecek yıllarda daha da yükselteceğimize yürekten inanıyorum. Bu vesileyle, 2020 YKS yerleştirme sonuçlarının öğrencilerimiz, Üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, Üniversitemizi tercih ederek yerleşmeye hak kazanan tüm öğrencilerimizi teşekkürlerimle birlikte sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle kutluyor, Trabzon Üniversitesi ailesine hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

trabzon-universitesi-doluluk-orani.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler