Trabzon Milletvekili iletti, bir hak daha tanındı!

Trabzon Milletvekili iletti, bir hak daha tanındı!

Trabzon Milletvekili iletti, bir hak daha tanındı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan torba yasaya yönelik verilen bir önergeyle 7143 sayılı yeniden yapılandırma kanununa başvurmuş ancak ödemesini yapamadığı için hakkı kaybolmuş kişilere, gecikme faizi ödemek ve 2019 Ocak ayı sonuna kadar ödemek şartıyla bir hak daha tanındı.

Ödemeyi yapanların yeniden yapılandırması bozulmayacak. Önerge 7143 sayılı yasanın vergileme yönünden yapılandırma hakkı verilen ancak bozulan düzenlemelerinin büyük kısmında tekrar veriliyor. 

Bu konu ise hatırlanacağı üzere AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar tarafından Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'a iletilmiştir. Günnar, kendisine gelen talepleri Bakan Albayrak ile yapılan görüşmelerde iletmiş ve yasanın çıkmasında önemli rol oynadığı ifade ediliyor. 

İlgili önergeyle getirilen geçici madde şöyle: "Kanun hükümlerine göre yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal edenler, ihlale neden olan tutarları, ödemeleri gerektiği tarihten bu maddenin yürürlüğe girdği tarihe kadar (bu tarih dahil) geçen süre için Kanunun 9. maddesinin altıncı fıkrasında belirlenen geç ödeme zammı ile birlikte 2019 Ocak ayı sonuna kadar ödemeleri şartıyla kanun hükümlerinden yararlandırılır"

Ayrıca getirilen düzenleme ile Aralık ayında ödenmesi gereken taksitlerin ödeme süresi 2019 Ocak ayı sonuna kadar uzatıldı. Büyük bir kısmına yeniden hak tanındı, davalar-idari işlemler de duracak Verilen önerge ile 7143 sayılı yasada öngörülen cari yıl vergilerini iki dönem ödeyemeyenlerin yapılandırma hakkının düşmesine yönelik düzenlemede de hak tanındı ve Ocak 2019 sonuna kadar bu borçlarını ödemeleri koşuluyla yapılandırmada kalmaları sağlandı. Bu kapsamdaki hakkın kullanılabilmesi için "çok zor durumda olduklarının" kabul edilmesi şartı koşuldu.

Yine 7143 sayılı kanunun pişmanlık hükümlerinden yararlanıp ancak borcunu ödeyemeyenler, matrah artırımı imkanından yararlananlar, borçlarını ödemek koşuluyla bu kanun haklarından yararlanmış sayılacaklar. Borçlarını ödemeleri koşuluyla idari ve adli takip ya da dava aşamasına gelmiş bütün hukuki-idari işlemler durdurulacak. Borçlar ödenmezse işlemler tekrar başlatılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler