Trabzon Ayakta

Trabzon Ayakta

Trabzon Ayakta

Trabzon meydanında her akşam düzenlenen demokrasi mitinglerinde dün akşam katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Gerekirse hep beraber canımızı, bütün varlığımızla beraber bu vatana feda etmeye hazırız. Hep beraber diyoruz ki vatanımız ve dinimiz için mücadelede ölsek de asla yenilgi yoktur” dedi.

 

BU MEYDANDA CANIMIZI VERECEĞİMİZİN İLANINI YAPIYORUZ

Konuşmasının başında “Trabzon’un, Atatürk, hürriyet ve demokrasi meydanında hepimizin gayreti ve mücadelenin sonundaki gazası mübarek olsun” diyerek katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Burada az önce bu sahnede şehitlerimizi seyrettik. Onun başında aklıma Çanakkale’de şafakta sabah namazını kılan dedelerimiz, Tokat’tan gelen o 15 yaşındaki atalarımız, ‘15’liler geliyor’ diye üzerilerine türküler yazılan şehitlerimiz gözümün önüne geldi. Çanakkale’de 250 bin vatan evladı can verirken, geri dönmeyi düşünmediler. Bu kabulleniş, anlayış ve şuurla şahadet mertebesine yürüdüler. Bu vatan için, din için, namus için canlarını verdiler. Yine 15 Temmuz’da vatan hainlerine karşı bu şuurda olduğumuzu gördük. Onların içinde 246 vatan evladı Çanakkale’deki dedeleri gibi gözlerini kırpmadan ölüme yürüdü. Ellerinde sadece şerefli Türk bayrağıyla, silah araç gereç olmadan tanka, topa, tüfeğe, f16’lara, uçaklardan karşı yağan bombalara karşı yürüdüler. Onlar Çanakkale’deki dedeleri gibiydiler. Bu meydanda 15 gündür şeref ve haysiyetimiz için can verenlere arkadaş olarak canlarımızı vereceğimizin ilanını yapıyoruz” diye konuştu.

 

İADE EDİLMEMEK İÇİN YALAKALIK VE UŞAKLIK YAPIYOR

Gecede FETÖ Terör Örgütü elebaşısı Fethullah Gülen’in açıklamalarına değinen ve Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, “Vatan hainlerinin Pensilwanya’daki başı iki gün önce, ‘ben batıya hizmet ettim’ dedi. Yani Hıristiyan dünyasına, Musevi dünyasına, Mehmet Akif Ersoy’un deyimi ile ‘tek dışı kalmış canavara’ hizmet ettiğini söyledi. İade edilmemek için bu yalakalığı, bu uşaklığı ilan etti. ABD adına açıklama yapanlarda ‘Türkiye’deki dostlarımızı tutukluyorlar’ dedi. Yani kimler bu vatanı kirli elleriyle boğmak istediklerini açık açık itiraf ettiler” ifadelerini kullandı.

 

HEP BERABER CANIMIZI BU VATANA FEDA ETMEYE HAZIRIZ

Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “15 Temmuz gecesi bu millet gibi, Çanakkale’de şahadet makamına ulaşan atarlımız gibi bir kişi daha geri dönmeyi düşünmedi. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Marmaris’ten hareket ederken, ‘isterseniz başka bir ülkeye güveli bir şekilde gidebiliriz’ diyenlere karşı, aynı Çanakkale’deki dedesi gibi geri dönmeyi düşünmeyerek ‘hayır ben canımı teslim edeceksem bu akşam şehit olanlarla aynı şekilde vatanımda öleceğim’ dedi ve İstanbul’a doğru yola çıktı… Bu mücadelenin zaferi kaçınılmazdır. Buradan haykırıyor ve diyoruz Allah (c.c.) için, vatan için, millet için, şerefimiz ve namusumuz için diyoruz ki ‘savaşta ve mücadelede asla yenilgi yoktur.’ Gerekirse hep beraber canımızı, bütün varlığımızla beraber bu vatana feda etmeye hazırız. Hep beraber diyoruz ki vatanımız ve dinimiz için mücadelede ölsek de asla yenilgi yoktur.”

trabzon-cemil-usta-tmiting.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler