Trabzon Avrupa Aşkına

Trabzon Avrupa Aşkına

Trabzonspor, evinde ağırladığı Başkent ekibine göz açtırmadı, Adrian’ın penaltısıyla üstünlüğü yakaladı.

Ardından sahne alan Henrique farkı artırdı. Yusuf Erdoğan geceyi noktaladı. Üç golle üç puana uzanan Karadeniz ekibi 4. sıraya yükselirken Avrupa Kupaları’na katılma şansını son altı haftaya taşıdı

Süper Lig’de 28. haftanın kapanış mücadelesinde Trabzonspor kendi evinde Gençlerbirliği’ni 3-0 mağlup etti, Avrupa Ligi yolunda hasarsız ilerledi.
Trabzonspor’un devam eden seyircisiz cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarlara oynanan maç oldukça tutuk başladı. 23. dakikada Zec’in Bosingwa’ya yaptığı müdahaleden sonra gelen penaltıya kadar ciddi bir gol tehlikesi oluşmadı. Karşılaşmanın ilk yarıdaki gidişatı adeta Fikret Kızılok’un meşhur ‘Uyku Kardeşim’ şarkısını anımsatır şekilde oynandı. Adrian’ın 24. dakikada ağlarla buluşturduğu penaltıdan sonra hareketlenmesi umulan mücadelede beklenen yine olmadı.
Orta sahada Zokora ile Colman’dan yoksun maça çıkan Trabzonspor, Gençlerbirliği’nin yaratıcı orta sahaları Nizamettin, Doğa ve Tomic karşısında üstünlük kuramadı. Ancak oyunun kırılma anı bordo-mavili taraftarların özel önem verdikleri 61. dakikada geldi. Emre Güral’ın yerine oyuna giren Paulo Henrique, sırtı dönük tuttuğu toplar sayesinde Yusuf ve Olcan gibi hızlı isimlere kontratak yakalama şansını doğurdu. Nitekim, 74. dakikada Olcan ile hızlı çıkan Trabzonspor’un kazandığı kornerin devamında Özer’in bireysel çabaları ve asisti, Henrique’yi golle buluşturdu. Bu dakikadan sonra uyku modundan çıkan tribünler, Deep Purple’ın huzur veren “Soldier of Fortune” şarkısını hissetmeye başladılar. Zaten 85’te kontratakla Henrique’nin topuna hareketlenen Yusuf Erdoğan’ın sayısı skoru belirledi, maçı bitirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor