Toplu Bayramlaşma Saat kaçta ve nerde?

Toplu Bayramlaşma Saat kaçta ve nerde?

Toplu Bayramlaşma Saat kaçta ve nerde?Başkanların bayram mesajları

Akçaabat’ta toplu bayramlaşa töreni, bayramın 1. Günü saat 13.00 ile 14.00 arasında Akçaabat Atatürk Parkı’nda yapılacak.

AK Parti'de bayramlaşma bayramın 2. Günü Erol Günaydın Konferans Salonu'nda, Çalışam ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Milletvekillerinin katılımıyla yapılacak.


CHP’nin bayramlaşma töreni parti binasında 12.30 ila 14.00 arası ve MHP’de ise yine bayramın 1. Günü 11.30-13.00 arası parti yine binasında yapılacağı belirtildi.
Öteyandan, Ramazan bayramı dolayısıyla Akçaabat’taki siyasi parti temsilcileri birer bayram mesajı yayınladı.


AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, bayram mesajında, “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş” olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak, sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu, mutluluğumuzu ve kederlerimizi paylaşma, bütün bir toplum olarak kaynaşma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz. Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin dalga dalga toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, “Ben’i” “Biz” yapan yüce dinimizin rahmet kaynaklı çağrısına kulak verilip, yanı başımızdakinin fark edildiği ve gözetildiği, toplumda açılan sosyal yaraların sarıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden güç kazandığı çok özel günlerdir. Bayramlarda, sevgi, saygı, özveri, fedakârlık ve güzellikler adına ne varsa harmanlayıp bunları gönülden gönüle sunabilmeliyiz. Farklı anlayışlarından dolayı insanları yargılamadan, sınıflandırmadan ve ötekileştirmeden gönül kapılarımızı birbirimize açmalı, aramıza koyduğumuz mesafeleri kaldırarak şefkat ve merhamet elimizi birbirimize uzatmalıyız. Varlık sebebimiz ve hayır dualarına her zaman muhtaç olduğumuz aile büyüklerimizi ziyaret etmeli, çocukları sevindirmeliyiz. Bu duygu ve düşünceler ile Akçaabat’ımızın, milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, bu bayramın hepimize, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum”dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu yayımladığı mesajında, bayramlarının sevinç, mutluluk, tanışma ve kaynaşma günleri olduğunu belirterek, bayramın tüm İslam coğrafyalarında ki acıların son bulmasına vesile olmasını temenni etti. Mübarek üç ayların ardından Ramazan bayramına erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Hacıoğlu mesajında, "Mübarek Ramazan ayını uğurlamış olmanın hüznünü yaşarken bayrama erişmenin sevincini, manevi hazzını, gönül huzurunu hep birlikte yaşıyoruz. Ramazan bayramı; sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirir, küskünlükleri ve kırgınlıkları ortadan kaldırır. Bizler her zaman için kan ve gözyaşı son bulsun, baskı ve tahakküm bitsin diye dua ediyoruz. Bazı İslam coğrafyalarında yaşanan dramlar gönlümüzü burksa da, ağzımızın tadını kaçırsa da yaşanacak olan bayramın başta Ülkemiz olmak üzere tüm Dünyada acıların sona ermesine vesile olmasını diliyorum. Bu düşüncelerle hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan bayramını tebrik ediyor, huzur dolu, sağlık ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini Allah’tan temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar ise mesajında, Ramazan ayını geride bırakarak, sevinç, neşe ve kardeşlik duygularının dalga dalga yayıldığı Ramazan Bayramı'na ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Bayramların neşe ve sevinç günü olduğunu hatırlatan  Çınar "Bayramı fırsat bilerek, birbirimize olan sevgimizi gösterelim. Kimsesizlerin yardımına koşalım. Kırgınlığa, dargınlığa, küskünlüğe son verelim. İyilikleri, güzellikleri, güzel hasletleri öne çıkaralım. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyelim. Devletimiz ve milletimizin yükselmesi, yücelmesi, güçlenip kuvvetlenmesi, birlik ve beraberlik içinde yaşamamıza bağlıdır. Milletimizin zaferleri ve kültürlerinin temelinde, birlik ve beraberlik ruhu yatmaktadır. Bu duygularla, mübarek Ramazan Bayramının hepimize, aziz milletimizin her bir ferdine kutlu olmasını temenni ediyor, vatanımız ve milletimizin bekası, birlik ve beraberliğimiz için şehadet şerbetini içen kahraman şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

CHP Akçaabat Gençlik Başkanı Halil İbrahim Kocaman mesajında “Bayramlar duygularımızın depreştiği, kardeşliklerin birleştiği, sevginin, saygının yoğunlaştığı ve gönüllerin kucaklaştığı ulvi günlerdir. Maalesef karanlık ve karamsarlığın hakim olduğu şu günlerde ülkemizde eski bayramların güzelliğini ve sıcaklığını yaşayamaz hale geldik. Her geçen günün bir öncekini arattığı, acaba bu gün hangi ilimize acı düştü diye yüreklerin dağlandığı, insanların huzurla sokağa çıkamadığı özgürce yaşayamadığı bu karanlık günlerin biran önce geçmesi, yüzlerin gülmesi, acılı haberlerin gelmemesi en büyük dileğimizdir. İnanıyoruz ki, Türkiye Cumhuriyetinin cefakar ve fedakar vatandaşları bu acılı günleri de atlatacağı günler yakındır. Artık bayramlarda çocuklarımızın şeker peşinde koştuğu, yaşlılarımızın evlatlarına ve torunlarına hasretle ve muhabbetle kavuştuğu ve cadde ve sokakların da güler yüzün, sevginin, tebessümün ve samimiyetin coştuğu özgür ve demokratik bir Türkiye için tek çare ve çözüm Cumhuriyet Halk Partisidir. Çünkü içinde ve ilkesinde insan huzurunu ve insan onurunu hassasiyetle prensip edinen parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Çünkü BEN diyenlerle değil ,BİZ diyenlerle omuz omuza mücadele edip çağdaş ve muasır medeniyet olmak için Türkiye Cumhuriyetini kuran partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Bu vesileyle Ramazan Bayramını kutluyor, huzur, sağlık, mutluluk ve kardeşlik içinde geçmesini diliyor, değerli büyüklerimizin ellerinden öpüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler