Tolga'dan Önemli Açıklamalar

Tolga'dan Önemli Açıklamalar

Trabzonspor'un kaptanı ve A Milli Takım'ın başarılı kalecisi Tolga Zengin, Trabzonspor, kariyeri ve milli takımla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

İşte başarılı kalecinin sözleri;

-Sakatlığın ne durumda?

Sol dizimde sakatlığım vardı; MR çekildi, ciddi bir durum yok, biraz ödem var. 3-4 gün sonra antrenmanlara başlarım. Tedbir amacıyla A Milli Takım’ın aday kadrosundan çıkarıldım.

GELECEKTE NE OLACAĞI BİLİNMEZ

-Avrupa maçlarındaki başarın Avrupalı takımların dikkatini çekti; gelecekte bir Avrupa macerası olabilir mi?

Her şeyden önce bir Türk futbolcu olarak ismimin bu büyük takımlar için anılması bana gurur veriyor. Ama ben şuan sadece işime konsantre oluyorum. Anı yaşamak önemli; ileride ne olacağını bilemeyiz; ama şu anda Trabzonspor'un kaptanıyım ve takımımın başarısı için çalışıyorum. Bu benim için büyük bir onur ve çok önemli bir görev. 1996’dan bu yana Trabzonspor’dayım; artık burası benim evim gibi… Trabzon’a aşık bir insanım. Dolayısıyla ileride Avrupa’ya gidecek olsam dahi; bu kulübümün herkesin rızası alınarak yapılabilecek bir transfer olur; fakat şu anda bunları düşünmüyorum.

GRUPTAN ÇIKMAMAMIZ İÇİN HİÇ BİR NEDEN YOK

-Şampiyonlar Ligi’ndeki hesaplama nedir? Hedef birinci olarak gruptan çıkmak mı?

Trabzonspor'un şu anki konumunu kimse düşünmüyordu. Önümüzdeki CSKA Moskova maçlarından alacağımız 4 puan bizi çok daha avantajlı bir noktaya getirir. Gruptan çıkmamak için bir sebep görünmüyor. Önemli avantaj elde ettik. Grubumuzda çok güçlü takımlar var ama bu gruptan çıkmamamız için hiçbir neden yok. Bizim öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak, ben çıkacağımıza inanıyorum.

TRABZONSPOR BİR BAŞKALDIRIDIR

- Trabzonsporlu taraftarlar, Trabzonspor’un diğer büyük takımlara göre geri plana itildiğini düşünüyorlar… Bu konuda yorum yapmak ister misin?

İstanbul takımları kadar medyada yer bulmuyoruz; ama kuruluşu itibariyle de baktığınız zaman Trabzonspor bir başkaldırıdır. İstanbul takımlarına karşı alınan başarılar bu başkaldırının en önemli göstergesidir. Taraftarımızın takımımızı İstanbul takımlarına oranla geri plana itildiği yönündeki kaygısını anlıyorum. Ama biz işimizi yapacağız. Biz cevabımızı sahada veririz.

AZERBAYCAN MAÇI DA ÇOK ZOR OLACAK

- Milli maçlarımız..?

Almanya maçı çok zor olacak; Azerbaycan maçı da bizim için kolay maç olmayacak. Kazakistan maçının ne kadar zor geçtiğini göz önünde bulundurursak bunu daha net görürüz. İlk maçtan sonra bu maçla ilgili gereken dersleri aldık. Almanya maçından en az bir beraberlik alırsak; sonrasında Azerbaycan maçından gelecek galibiyet, bizi daha da avantajlı yapar. Play-off maçlarında da başarılı olup, finallere gideceğimize inanıyorum.

FİNALLERİN ATMOSFERİ ÇOK FARKLI

- Milli takım finallere gittiğinde daha iyi oynuyor; ama gruplarda zorlanıyor; bunu nasıl yorumluyorsun?

Finallerdeki atmosfer çok değişik. Bunu 2008’de yaşadık. Tekrar yaşamak istiyoruz. Konsantrasyon çok yüksek oluyor. İster istemez grup maçlarında konsantrasyon biraz daha düşük oluyor. Türk oyuncusu yetenek olarak Avrupa’nın en iyileri arasında; ama eksikliğimiz disiplin olarak gözüküyor. Finallere gidince, takımımız istediğimiz havaya giriyor. Daha başarılı oluyoruz. Ama oraya giden yolda gruplardan geçiyor.

TRABZONSPOR BİR KAÇ HAFTA SONRA ÇOK DAHA İYİ OLACAK

-Yenilenen bir takım var; yeni oyuncularla uyum sağladınız mı?

Çok kaliteli bir ekibimiz var; ama takım olabilmek için biraz zaman gerekiyor. Galibiyetler aldıkça kaynaşmamız daha da iyi olacak. Birkaç hafta sonra çok daha iyi olacağımıza inanıyorum. Yeni transferlerimiz de çok profesyonel ve iyi karakterli oyuncular.

ÖNEMLİ OLAN TRABZONSPOR’UN KAZANMASIDIR

- Lig’deki gollerin 7’si de Burak’tan geldi; bunu nasıl yorumluyorsun?

Burak, çok değerli bir oyuncu. Vittek’in sakatlığı cezalar ya da diğersakatlıklar nedeniyle Burak’a gol yollarında daha fazla iş düştü. O da elinden geleni yaptı. Ligdeki goller Burak’tan geldi; ama sonuç olarak bütün arkadaşlarımız çalışıyor ve sonunda Trabzonspor kazanıyor; önemli olan da budur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor