TOKİ'De Sorun Var

TOKİ'De Sorun Var

Akçaabat ilçesinin Yıldızlı beldesinde bulunan 936 konutluk TOKİ evleri mevkisinde hizmet veren Yıldızlı-Trabzon TOKİ Kooperatifi'ne ait servis araçları kontak kapattı.

Akçaabat ilçesinin Yıldızlı beldesinde bulunan 936 konutluk TOKİ evleri mevkisinde hizmet veren Yıldızlı-Trabzon TOKİ Kooperatifi'ne ait servis araçları, hat alma konusunda başvuru yapmalarına karşın iki yıldır oyalandıklarını ileri sürerek, kontak kapattı.

Kooperatif 2. Başkanı Adem Bayram, servis araçlarının kalkış yaptığı durakta bekletilen 7 aracın önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Trafik Komisyonunun 3 adet S plakalı araçla Yıldızlı TOKİ-Trabzon arasında yolcu taşımacılığı yaptığını belirterek, ''Ancak geçen zaman içerisinde 936 konutun yüzde 100 oranında dolması, ayrıca belde halkının nüfusuyla beraber yaklaşık 10 bin kişiye ulaşması nedeniyle, kent merkezine gidiş gelişlerde yolcu potansiyeli aşırı derecede artmıştır. Mevcut araçlarla hizmete cevap veremez duruma gelindiğinde halkın ulaşım ihtiyacının sağlanması konusunda ciddi sıkıntılar ortaya çıkmıştır'' dedi.

Bu nedenle halkın ulaşım ihtiyacının sağlanması ve mağduriyetlerinin önlenmesi ile kamu yararı açısından belde halkından oluşan şoförlerle 3 adet hatlı araca 7 araç ilave edildiğini, kooperatif kurduklarını ifade eden Bayram, şöyle devam etti:

''Halkın taşıma ihtiyacını karşılamak için çalışmaya başladık. Ardından hat müracaatları için ilgili makamlara başvurduk. Ancak iki yıldır görüşmediğimiz makam ve kurum kalmadı, sürekli oyalanmaktayız. Bu zor şartlarda halkımızın ulaşım ihtiyacını karşılamak için var gücümüzle çalışmaktayız. 27 Ekim 2009 tarihinde Akçaabat İlçe Trafik Komisyonu'na yaptığımız müracaatımız görüşülmek üzere beklemektedir. Bekleme nedeni Akçaabat Kaymakamlığı'nın Trabzon Belediyesi'ne yazmış olduğu yazının cevabının gelmemiş olması gösterilmektedir. Bugüne kadarki görüşmelerimiz ve müracaatlarımızı engelleyenler bu hatta beklentileri olanlardır.''

Bayram, bütün yasal mevzuatlarının yerinde olmasına rağmen, izin almalarını engelleyenlerin başında bazı sivil toplum örgütleri başkanlarının geldiğini iddia ederek, ''Kendilerine ve yandaşlarına çıkar sağlamak için bugüne kadar bizim hatlarımızın çıkmasına engel olmuşlardır. Ancak aynı kişiler ilimizin bazı bölgelerinde bizimle eşdeğer olan duraklara izin için hat vererek çifte standart uygulamaktadırlar. Bu hattı iki yıldan beri fiili olarak kullandığımız halde burayla ilgisi olmayan kişilere menfaat ve çıkar sağlanmaya çalışılıyor'' diye konuştu.

Kurumlar ve kişiler arasında yaşanan ''kaos ve kargaşanın, bilgilendirme noksanlığının, nüfuzunu kullanarak keyfiyet sağlamanın, çifte standart uygulamalarının, kasıtlı yanıltmaların, kişilerin rant beklentilerinin'' vatandaşı mağdur ettiğini öne süren Bayram, ''Anayasanın vatandaşa vermiş olduğu ulaşım hakkı yasal yollarla çözüme kavuşturulmalıdır. İki yıldan beri çözülemeyen bu sorunlar yüzünden yolcularımızla her gün tartışma yaşamaktayız'' dedi.

Adem Bayram, ilgili makamlardan somut netice alınana kadar yolcu taşımacılığı yapılmayacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Kanunların bize tanımış olduğu hakları adli makamlarda sonuna kadar arayacağımızın bilinmesi isteriz. Tüm bu konular ışığında idarenin bu haklı taleplerimizi bir an önce dikkate alarak kamu yararı gözetilerek sebep konu ve maksat açısından da açıkça hukuka aykırılık olmayan bu konuda sunulan nedenlerle gerekli incelemenin yapılarak halkın ulaşım ihtiyacının karşılanması anlamında hat müracaatımızın görüşülüp karara bağlanması talebimizdir.''

Sabah saatlerinden itibaren işlerine gitmek için yola çıkan ve araç olmadığı için işlerine gidemeyen vatandaşlar da sorunun bir an önce giderilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler