Toki Sorun Yumağı

Toki Sorun Yumağı

Akçaabat Yıldızlı'da bulunan Yıldızkent'te sorunlar bir ürlü bitmiyor.

Anahtar teslimini Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak’ın yaptığı Trabzon'un Akçaabat İlçesi Yıldızlı Beldesi'nde yapılan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında insanoğlunun yaşamını tehdit eden her türlü unsur bulunuyor. Bakan Özak’ın katıldığı ve sadece ön taraftaki konutlara girdiği Yıldızlı TOKİ’nin arka alanında bulunan çatlak binalar, kırık-dökük kapılar, çalışmayan asansörler, ulaşım sorunu ve birçok sıkıntısı ile insan yaşamını zorlaştırıyor. Yıldızlı TOKİ’de yaşayan vatandaşlar ise büyük zorluklar çekiyor.

Yıldızlı TOKİ sakinleri, yetkililere sert tepkilerde bulundular. TOKİ konutları için her ay 650 YTL taksit ödediklerini belirten vatandaşlar, "Biz bu paraları ödedikçe evlerimiz dökülüyor" dediler.

Elektrik faturalarını TEDAŞ yerine bir bankaya yatırdıklarını belirten vatandaşlar, paralarının TOKİ şantiyesinin borçlarını kapatmak için bankaya yatırıldığını iddia ettiler.

 

YOLLAR PERİŞAN

TOKİ’ye ulaşabilmek için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin "Alternatif yol yapılıyor" söylemleriyle bir yıl boyunca oyalandıklarını söylediler.

"Köy yolları bile buradan daha güzel" diyen vatandaşlar, "Bu yola giren arabalar ancak vinç ile çıkartılıyor. Hele yağmur yağınca. Eyvah bittik diyoruz" şeklinde konuşarak mağduriyetlerini dile getirdiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler