TOKİ Evleri teslimi basladı

TOKİ Evleri teslimi basladı

İlçemiz Yıldızlı beldesinde yapımı tamamlanan konutların teslimi başladı.

Trabzon'da Anahtar Teslimi
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, AK Parti hükümeti olarak 4 buçuk yılda 260 bin 436 konuta imza attıklarını, bu konutlardan 140 binini bitirdiklerini söyledi.


Faruk Özak, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Trabzon'un Yıldızlı beldesinde yaptırılan 936 konutun anahtar teslim törenine katıldı. Törene AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Trabzon Valisi Nuri Okutan da katıldı.


Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, yaptığı konuşmada, hızla gelişen ve büyüyen Trabzon'un yeni konut alanlarına ihtiyacı olduğunu, bunu gidermek için özel sektör TOKİ'nin çalışmasını sürdürdüğünü söyledi.

Bu konutların öncelikli olarak yolunu yaptıklarını belirten Özak, "TOKİ bir başarı öyküsüdür. 1983 yılında Turgut Özal döneminde kurulan TOKİ, 19 yılda 43 bin 145 konut yapmış, ancak AK Parti hükümeti olarak 4 buçuk yılda 260 bin 436 konuta imza attık. Bu konutlardan 140 binini bitirdik. Şu ana kadar 15
katrilyonluk bir yatırım yapıldı. Bu çok büyük bir başarı. Zamanı ve insanı iyi yönetirseniz bunları yaparsınız."


TOKİ'nin ucuz fiyatla halkı ev sahibi yaptığını buna karşılık para kazandığını anlatan Özak, sözlerine şöyle devam etti: "İnşaat sektörü canlanıyor. Bu inşaatlar en az 200 sektöre katkı sağladı. TOKİ'nin Trabzon'a yatırımı 230 trilyon. Zağnos Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor. Kaşüstü'nde bölge eğitim hastanesi yapılıyor. Of'ta 40, Yomra'ya 100 konut yapılacak."


Özak, konuşmasının sonunda konutlardaki su sorununu kısa sürede bitireceklerini söyledi.


Törende konuşan Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya Tarakçı da, konutların Yıldızlı'nın çehresini değiştirdiğini belirterek beldeye katkı sağlayacağını söyledi. Tarakçı, belediye olarak su problemleri bulunduğunu bu konuda bakan Özak'tan yardım beklediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Hak sahipleri sabırla bekledi. Ancak nihayetinde konutlarına kavuştular. Bölgenin su ihtiyacını karşılayacak Uçarsu Su Projesi ihaleye hazır. Akçaköy, Yıldızlı ve Söğütlü'nün 15 yıllık su ihtiyacını karşılayacak bir projedir.
Buna katkı yapılacağına inanıyorum."


Trabzon Valisi Nuri Okutan da evlerin hayırlı olması dileğinde bulunurken, "Ev demek yeni bir dünya demek. Herkesin mutluluk içinde bir ömür geçirmesini diliyorum" dedi.


Konuşmaların ardından konutların anahtar teslim törenine geçildi. İlk anahtar Bakan Özak tarafından hak sahibine verildi. Özak, konutların herkese hayırlı olması dileğinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler