TMO Genel Müdürü Akçaabat'ta

TMO Genel Müdürü Akçaabat'ta

TMO Genel Müdürü Akçaabat'ta

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal beraberinde  TMO Trabzon şube müdürü Asuman Kotan ,Müdür Yardımcıları Turgut Bingöl ve Hüseyin Engin Kuyumcu Trabzon'da fındık alım noktalarını ziyaret ederek incelemeler yaptıktan sonra Akçaabat Ziraat odasını ziyaret etti.

TMO'nun Fındık Alımından Memnunuz

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı TMO genel müdürünün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek TMO’nun fındık piyasasındaki alımının geleneksel hale gelmesi gerektiğini ifade etti. Eyüpoğlu alım kararı almasının ve müdahale alımı yapmasının çiftçiler açısından son derece doğru olduğunu belirterek müdahale alımı ile fındığın gerçek değerini ancak bulduğunu ifade etti. Eyüpoğlu alım noktalarında çalışan tüm personellere hassasiyetlerinden ve mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıkları için teşekkür ederek alım kriterlerinin ülkemiz fındık kalitesini artıracağını üreticilerimizin bu noktada daha iyi ürün üretmek için bir çaba içine girdiğini belirtti.

Bakımlı Bahçelerde Verim150-250 kg larda

Üreticilerden ürünlerini TMO’ya vermesini tavsiye eden Eyüpoğlu "Bizler Akçaabat Ziraat Odası olarak ilçemizde fındık kalite ve verimini artırmak için 3 yıldır kurslar düzenliyoruz. Kursumuza katılan üreticilerimizin bahçesinde ortalama fındık verimi 150 ile 250 kilogramlar arasında gerçekleşmektedir.

Milli ürünümüz olan fındığın üretiminin artırılması ülkemiz ekonomisine  ciddi katkılar sağladığını belirterek tüm sektör temsilcilerinin üretimi artırmaya yönelik çalışmalar yapması gerektiğini" belirtti.

Günlük Alım 2500-2700 ton

Toprak mahsulleri ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal Türkiye genelinde 64 ekiple günlük ortalama 2500 2700 ton fındık alımı yapıldığını belirterek bu alımların geleneksel hale gelmesi için de karşılıklı anlayışla çalışmanın önemli olduğunu belirtti.

Toprak mahsulleri ofisi 7 -16 Eylül arası ürün teslim eden 11095 üreticiye 166 milyon lira  ürün bedellerinin 26 Eylül itibariyle hesaplarına yattığını belirtti

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal Ziraat Odaları ile karşılıklı anlayış içerisinde çalışmanın alımda iki kurumun katkı sağlayarak çiftçinin her türlü hakkını gözetlendiğini belirtti.

t1-009.jpgt2-019.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler